Ganso: 'Het was nog te vroeg om Santos te verlaten'

De Braziliaanse middenvelder Ganso denkt voorlopig nog niet hardop na over een transfer naar een Europese topclub. De 22-jarige technisch zeer begaafde middenvelder, bij Santos teamgenoot van de eveneens fel begeerde Neymar, gaat zich pas in de winterstop buigen over zijn toekomst.

Ganso: 'Het was nog te vroeg om Santos te verlaten'

'Ik had in de zomer al de kans om Santos te verlaten, maar vond het nog te vroeg om de volgende stap in mijn carrière te maken', zegt Ganso in gesprek met Globosporte. 'Er waren een aantal interessante aanbiedingen uit Europa. Ik ben daar toen bewust niet op ingegaan, omdat ik nog niet uitgeleerd ben bij Santos. In januari ben ik wél bereid te luisteren naar voorstellen van andere clubs.'

Santos probeerde de transfersom van Ganso, die een prijskaartje om zijn nek heeft van om en nabij de 25 miljoen euro, nog verder op te schroeven door hem een nieuwe verbintenis aan te bieden. De aanvallende middenvelder besloot echter niet op het aanbod in te gaan.

'Ik heb inderdaad een nieuw contractvoorstel gekregen, maar zal daar niet mijn handtekening onder zetten. Ik voel me op het moment goed bij Santos, maar heb de ambitie om de absolute top te halen en daarvoor acht ik een vertrek uit Brazilië op den duur noodzakelijk. De kans is reëel dat ik bezig aan mijn laatste jaar bij Santos', aldus de spelmaker.

Ganso stond in de zomer nog hoog op het verlanglijstje van AC Milan en Manchester United, waar hij in beeld kwam nadat Wesley Sneijder onhaalbaar bleek. De zevenvoudig Braziliaans international werd eerder al nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar de steenrijke Russische club Anzhi Makhachkala, maar liet zelf al weten Santos alleen voor een Europese topclub te verlaten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's