Galtier niet verrast door vroege recordjacht PSG en imponerende Neymar

Reacties

Paris Saint-Germain-trainer Christophe Galtier kijkt niet op van de imponerende start van zijn ploeg in de Ligue 1. De Parijzenaars wonnen zondag met liefst 1-7 bij Lille OSC, mede door een razendsnel doelpunt van Kylian Mbappé.

Galtier niet verrast door vroege recordjacht PSG en imponerende Neymar
© Pro Shots
Lille
Lille
1 - 7
PSG
PSG

Mbappé vond al na acht seconden het net: de snelste goal in de Ligue 1 sinds 1992. Na de bliksemstart in Lille liep PSG uiteindelijk uit naar een monsterzege. Mbappé maakte zijn hattrick compleet en ook zijn aanvalspartners Lionel Messi en Neymar vonden het net. Neymar was ook goed voor drie assists in Lille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met vijf goals en zes assists is Neymar ijzersterk begonnen aan het nieuwe seizoen. De Braziliaan is nu al bij meer treffers betrokken dan de totaalproductie van andere Ligue 1-clubs na drie speelrondes. RC Lens en Olympique Marseille komen met zeven doelpunten nog het dichtst in de buurt. PSG staat na drie duels op liefst zeventien doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSG blijkt al vroeg in het seizoen op recordjacht, alleen Rennes vond ooit (in seizoen 1950/51) vaker het net in de eerste drie competitiewedstrijden: achttien goals. PSG is ook het eerste team dat minstens drie keer scoort in zes opeenvolgende uitwedstrijden.

Goede sfeer
Galtier, die in juli de overstap maakte van OGC Nice, is niet verrast door de toenemende dominantie van PSG. 'Vooral vanwege het werk dat is verzet deze zomer. Er kwamen ook spelers ruim voor de geplande startdatum terug van vakantie. Zij hebben een goede voorbereiding kunnen draaien. Iedereen was gretig om te starten. Daarom verbaast mij dit niet', aldus de opvolger van Mauricio Pochettino tegen Franse media.

De Fransman hoopt dat PSG de standaard van de eerste drie competitiewedstrijden kan vasthouden. 'We moeten elke dag onze mogelijkheden benutten en we hebben ook alle spelers nodig in de wedstrijden. Je moet ermee instemmen dat je op sommige momenten je plaats moet afstaan aan een teamgenoot. Het is belangrijk dat er een goede sfeer in de groep heerst. We hebben gelukkige en betrokken spelers nodig.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
5
Lille
38
19
10
9
65-44
+21
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.