Galatasaray maakt ruimte voor komst Ziyech: gevallen talent verhuurd

Reacties

Galatasaray heeft de Oostenrijkse buitenspeler Yusuf Demir verhuurd aan FC Basel. De rechtsbuiten kwam vorig seizoen al weinig aan bod en zag zijn kans op speeltijd vertroebelen door het mondeling akkoord tussen zijn werkgever en Chelsea over Hakim Ziyech.

Galatasaray maakt ruimte voor komst Ziyech: gevallen talent verhuurd
© Pro Shots

VI meldde woensdagochtend dat er een akkoord was bereikt over Ziyech en dat woensdagmiddag een medische keuring in Turkije zou volgen. Chelsea heeft Ziyech niet meer nodig en deelde ook geen rugnummer uit aan de international van Marokko.

Met het vertrek van Demir creëert Galatasaray wat extra ruimte in de selectie, met het oog op de komst van Ziyech. Turkse clubs zijn immers gebonden aan limieten als het gaat om buitenlandse spelers in de selectie.

Galatasaray werd kampioen van Turkije, dit portret schreven we na het eerherstel van de topclub.

Demir stond te boek als een groot toptalent en maakte in 2021 de overstap naar Barcelona. De Catalanen huurden hem en hadden een optie tot koop, maar mede door financiële problemen werd die optie niet gelicht. Galatasaray sloeg vervolgens toe bij werkgever Rapid Wien voor een bedrag van zes miljoen euro.

Een seizoen - en zes officiële wedstrijden - later is Demir dus alweer vertrokken uit Istanbul. Hij gaat op huurbasis voor FC Basel spelen. Bij die club treft hij met Finn van Breemen en Wouter Burger twee Nederlanders.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.