Gakpo wil Oranje helpen als leider

Reacties

Cody Gakpo (24) was donderdag één van de uitblinkers bij de belangrijke zege van het Nederlands elftal op Griekenland (3-0). De Liverpool-aanvaller ging achteraf op de persconferentie in op zijn rol binnen de groep.

Gakpo wil Oranje helpen als leider
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Griekenland
Griekenland

Gakpo maakte zelf de 2-0 tegen de Grieken en gaf daarna de voorassist voor de 3-0 van Wout Weghorst. Halverwege de tweede helft werd hij door bondscoach Ronald Koeman naar de kant gehaald, om fit te blijven voor de clash met Ierland van komende zondag.

Op de persconferentie werd Gakpo gevraagd naar zijn rol in de groep, nu er met Georginio Wijnaldum (niet geselecteerd) en Memphis Depay (geblesseerd) twee leiders zijn weggevallen. Ziet hij zichzelf als één van de nieuwe leiders? 'Ja', antwoordde Gakpo gedecideerd.

'Ik denk dat het belangrijk is dat er wat nieuwe jongens opstaan. Aangezien ik ook al aanvoerder was bij PSV in die tijd en hoe ik ben als persoon, denk ik dat het ook wel iets voor mij is om het team daarin te helpen. Op het veld en ook daarbuiten', legde Gakpo uit.

'Het is niet dat ik er volledig mee bezig ben ofzo, hoor. Ik denk dat het iets natuurlijks is', zegt Gakpo, die ook werd gevraagd naar de woorden van Koeman over dat de selectie te lief voor elkaar is. 'Het is voetbal, een harde wereld. Wij als groep die het goed met elkaar kan vinden, moet elkaar ook de waarheid durven zeggen. Dus sommige momenten kan dat wat meer', beaamde Gakpo.

Bekijk hier al onze video's
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.