Gakpo voegt daad bij het woord en tekent nieuw contract bij PSV

Reacties

Zoals Cody Gakpo zelf al aankondigde, heeft hij zijn contract bij PSV verlengd. De 22-jarige aanvaller zette donderdag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2026.

Gakpo voegt daad bij het woord en tekent nieuw contract bij PSV
© Pro Shots

Na de verloren topper tegen Ajax liet Gakpo al weten dat er contractnieuws aan zat te komen. Nu is dat ook officieel. PSV heeft het contract van de Oranje-international met een jaar verlengd. Gakpo maakt het seizoen dus af in Eindhoven, ondanks interesse van grote clubs als Manchester City en Liverpool. 'Ik heb dit seizoen een duidelijk doel voor ogen en dat is prijzen pakken met PSV', zegt Gakpo op de clubwebsite. 'Ik zal er alles aan doen om dat met het team, de club te bereiken. De waardering die ik hier voel is groot. Dat wil ik terugbetalen.'

Technisch directeur John de Jong meldt dat PSV al vroeg in het seizoen om tafel ging met Gakpo 'om over zijn ontwikkeling en waarde voor PSV te praten'. 'Zijn prestaties en status bij PSV en debuut in Oranje waren daar een directe aanleiding voor.', legt De Jong uit. 'De gesprekken brachten rust rond Cody’s positie tijdens deze transferperiode. We kunnen daardoor focus houden op het resultaat dat we dit seizoen voor ogen hebben. Cody blijft in Eindhoven om samen met PSV voor het kampioenschap te gaan.'

Gakpo debuteerde in 2018 voor PSV en beleefde in het seizoen 2019/20 zijn doorbraak als basisspeler met zeven goals in 25 officiële duels. Het jaar erna trok de zelfopgeleide speler van de Eindhovenaren die lijn door, met een debuut in het Nederlands elftal als gevolg. Dit seizoen is Gakpo uitgegroeid tot dragende speler van de ploeg van Roger Schmidt en was hij al goed voor tien goals en elf assists in alle competities. Ook is de linksbuiten inmiddels reserve-aanvoerder van PSV, achter captain Marco van Ginkel. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.