Manchester City en Liverpool azen op Gakpo

Reacties

Cody Gakpo staat op het punt zijn contract bij PSV te verlengen tot en met 2026. Toch is de kans groot dat de 22-jarige aanvaller de club uit Eindhoven deze zomer verlaat. Gakpo heeft inmiddels oriënterende gesprekken gevoerd met zowel Manchester City als Liverpool.

Manchester City en Liverpool azen op Gakpo
© Pro Shots

Dat Gakpo PSV alleen verlaat voor een absolute topclub in Europa was al een tijdje duidelijk. Bayern München toonde voor aanvang van dit seizoen al interesse, maar de grootmacht uit Duitsland heeft inmiddels stevige concurrentie gekregen. Zowel Manchester City als Liverpool denkt aan Gakpo en duidelijk is dat de voetballer zelf nu ook met beide clubs sprak.

Daar ging een proces van ongeveer twee jaar aan vooraf. Want zolang worden Gakpo’s zaakwaarnemers van SEG al uitgenodigd kriskras door Europa om met technisch directeuren van grote clubs over de aanvaller te praten.

Zaken lijken voor de zomer in een stroomversnelling te komen door het goede seizoen dat Gakpo heeft. Hoewel de buitenspeler voor de winterstop ruim een maand geblesseerd was aan zijn enkel, scoorde hij in 28 duels in alle competities scoorde tien keer en gaf hij elf assists.

Besloten heeft Gakpo nog niets, de Eindhovenaar neemt de tijd om een zorgvuldige beslissing te nemen. In de tussentijd zal hij zelfs zijn contract dat in 2025 afloopt met een jaar verlengen. Dit ook om het transferbedrag voor PSV op te krikken tot misschien wel recordhoogte. Dat is op dit moment de transfer van Hirving Lozano van PSV naar Napoli voor veertig miljoen euro.

'Het ziet er naar uit dat ik mijn contract ga verlengen', zegt Gakpo. 'De clubs die iets willen zijn ook bij mij bekend, ik heb daar gesprekken over gehad met mijn zaakwaarnemer. Er zijn hele interessante clubs bij gekomen, maar wij moeten kijken naar wat de eerste stap is. Op dit moment ligt mijn focus daar niet en had ik zondag wel wat beters te doen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.