Gakpo verzilvert PSV-doorbraak met volgende contractverlenging

Reacties

PSV heeft het contract van toptalent Cody Gakpo opengebroken en verlengd. De twintigjarige aanvaller lag vast tot medio 2022, maar heeft donderdag zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot medio 2023.

Gakpo verzilvert PSV-doorbraak met volgende contractverlenging

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat PSV heeft zelfopgeleide talent een nieuw contract geeft. In juli 2018, kort nadat hij definitief werd overgeheveld naar de A-selectie, tekende hij bij tot 2022. Daar hebben beide partijen nu dus een jaar aan toegevoegd. 'Het was niet zo’n lastige keuze', vertelt Gakpo op de clubsite. 'Als Eindhovense jongen is het natuurlijk een droom om het eerste elftal te halen. De afgelopen jaren heb ik me daar stapsgewijs naartoe kunnen voetballen. Via Jong PSV, trainingen bij het eerste, een vaste plek in de selectie en af en toe minuten tot de situatie zoals die nu is. Ik voel me fijn hier in mijn eigen stad.'

Gakpo werd geboren en getogen in Eindhoven, waarna hij in F'jes instroomde in de jeugdopleiding van PSV. Op 25 februari 2018 debuteerde hij onder toenmalig trainer Phillip Cocu in het eerste elftal, tijdens het met 1-3 gewonnen uitduel met Feyenoord. Toen viel de jonge buitenspeler in blessuretijd in voor Steven Bergwijn. Aan het begin van vorig seizoen haalde Mark van Bommel hem dus definitief bij het eerste.

In die jaargang mocht hij al zestien keer meedoen in de Eredivisie, waarvan twee keer in de basis. In de Champions League mocht hij één keer kort invallen. Dit seizoen heeft hij al twee basisplaatsen te pakken in de competitie, net zoveel als in het gehele vorige seizoen. Met name door het vertrek van Hirving Lozano (naar Napoli) lijken er nog meer kansen te gaan komen voor het toptalent uit de eigen jeugd. 'Dit nieuwe contract geeft me het gevoel dat de club mij waardeert. Dat zijn dingen die je als voetballer moet koesteren.'

PSV bouwt daarmee verder aan de toekomst. In eerdere stadia verlengde de club ook al de contracten van onder anderen Steven Bergwijn en Donyell Malen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.