'Fysieke factor in voordeel Brazilië tegen veteranen van Kroatië'

Reacties

Gaat de fysieke belasting Kroatië opbreken? De Europeanen kwamen al 135 minuten meer in actie dan de volgende tegenstander op het WK: Brazilië.

'Fysieke factor in voordeel Brazilië tegen veteranen van Kroatië'
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
ns
1 - 1
Brazilië
Brazilië

Een groot voordeel, zo ziet UOL. 'Het Braziliaanse team zal de fysieke factor in hun voordeel hebben', zo schrijft het Braziliaanse medium. Met de verlenging tegen Japan en de vele extra blessuretijd stond Kroatië al 434 minuten op het veld in vier wedstrijden. Brazilië speelde met het A-team 299 minuten tot dusver.

Bovendien moest bondscoach Zlatko Dalic ook in de derde groepswedstrijd een beroep doen op zijn belangrijkste krachten, omdat Kroatië nog vol aan de bak moest om kwalificatie voor de knock-outfase af te dwingen. Dat terwijl Brazilië met ook het inzetten van derde doelman Weverton als invaller maandagavond, de belasting over de gehele selectie verspreidde.

Ook ziet UOL het aanzienlijke verschil in leeftijd als groot voordeel voor Brazilië. 'De ster van het team, Luka Modric, is 37 jaar oud. En de andere twee sterkhouders, verdediger Dejan Lovren en spits Ivan Perisic zijn beiden 33. Ter vergelijking: zelfs met de 37-jarige Thiago Silva is het gemiddelde Braziliaanse team anderhalf jaar jonger...'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.