Furieuze Stegeman fileert Heracles na afslachting in Breda

John Stegeman kon zich nauwelijks beheersen na de 6-1 nederlaag van Heracles Almelo op bezoek bij NAC Breda. De coach snapte helemaal niets van wat zijn ploeg had laten zien.

'Als je hier afgeslacht wordt en aan alle kanten gepiepeld wordt, dan moeten we ons schamen en dat doe ik ook. Als je hier met 6-1 verliest van - met alle respect - deze tegenstander, is dat een afslachting. Ik vind dat we elkaar echt hebben laten stikken', brieste Stegeman voor de camera van FOX Sports.

Tim Breukers kreeg in de tweede helft na een overtreding die voortkwam uit frustratie zijn tweede gele kaart. Stegeman: 'Ik kan me nog voorstellen dat Tim Breukers zijn tweede gele kaart pakt ook, als ik in het veld had gestaan had ik hetzelfde gedaan. Er is een grens. Ik kan me zijn ergernis en woede heel goed voorstellen.'

Stegeman vond Heracles voor rust nog best aardig spelen. 'Maar dan laten we in de tweede helft iemand zomaar doorpingelen tot aan de doellijn en loop je weer achter de feiten aan. Toen was het hek van de dam en heeft NAC ons van het kastje naar de muur gestuurd. Op deze manier wordt het nog een heel moeilijk seizoen voor ons.'

De kans is groot dat Heracles dat seizoen afmaakt zonder Jeff Hardeveld, die in de eerste helft uitviel met een op het oog zware knieblessure. 'Hij zat er helemaal doorheen in de kleedkamer. Hij gaf aan dat het niet goed voelde en heeft natuurlijk de nodige ervaring met knieblessures. Dit is echt heel, heel sneu voor hem.'

Jeff Hardeveld werd per brancard afgevoerd bij Heracles Almelo.

Vreven
NAC-trainer Stijn Vreven weigerde de polonaise te lopen na de grootste zege van zijn ploeg van dit seizoen. 'Ik vond niet eens dat we onze beste wedstrijd hebben gespeeld, zeker aan de bal niet. We hebben hier veel betere wedstrijden gespeeld, maar die hebben we verloren. Ik vond Heracles zelfs één van de best voetballende tegenstanders die we dit seizoen hebben gehad.'

'We moeten niet te euforisch doen, maar we mogen wel heel blij zijn met deze overwinning. Nu moeten we doorduwen. Zondag spelen we tegen Excelsior, dat is weer een heel belangrijke wedstrijd. Ik ben heel blij voor de spelers en het publiek, die hebben hier lang op moeten wachten.'

Toch brak ook bij Vreven een glimlach door toen het over het doelpunt van Manu García ging. De van Manchester City gehuurde middenvelder scoorde na een dribbel die hij op eigen helft begon. 'Hij wordt momenteel misschien iets te fel verheerlijkt, maar ook ik kan genieten van de goal en de kwaliteiten van Manu García. Wat hij doen is bijna ongezien op de Nederlandse velden. Hij maakt enorme stappen.'

'We praten over een jongen van twintig jaar die vorig jaar nog maar een uur per wedstrijd kon spelen in de Jupiler League. Ik vind dat hij zich nog moet verbeteren qua statistieken, qua goals en assists. Als dat lukt, gaat hij aan de top eindigen. Manchester City is de top van de top, maar hij is twintig jaar en voor hem geldt echt: the sky is the limit', besloot Vreven vol bewondering.