Fulham wil doorstoten met investeringen van steenrijke eigenaar

Reacties

Fulham wil zich na de promotie in stijl handhaven in de Premier League. Omdat er geen tijd te verliezen is, heeft manager Slavisa Jokanovic direct na het succes op Wembley al aangedrongen op versterkingen. Niet zomaar grote namen, maar aanwinsten die passen bij de voor het tweede niveau unieke speelstijl. 'Wij speelden Premier League-voetbal in het Championship.'

Fulham wil doorstoten met investeringen van steenrijke eigenaar

Het bovenstaande citaat is afkomstig van Tom Cairney, de Schot die zaterdag tegen Aston Villa de matchwinner werd bij het slotstuk van de play-offs (0-1). Zijn goal op aangeven van de sensatietiener Ryan Sessegnon is grof gezegd 182 miljoen euro waard. Dat is namelijk het bedrag dat een club minimaal overhoudt aan promotie. Volgens de financiële experts van Deloitte kan dat bedrag nog oplopen naar 319 miljoen euro als Fulham meer dan één seizoen overleeft op het hoogste niveau.

Als spelmaker van The Cottagers werd Cairney al een tijd in verband gebracht met een transfer naar een Premier League-club, maar de nu 27-jarige Schot bleef de Londenaren trouw. Bij Sky Sports vertelde de bejubelde middenvelder zaterdag waarom: 'Omdat ik geloof dat we aan iets speciaals bezig zijn. Dat de manager aan iets speciaals bezig is. Wij speelden al Premier League-voetbal in het Championship en ik ben blij dat we dat nu in de Premier League kunnen doen. Toen we niet rechtstreeks promoveerde aan het einde van de competitie werden we door velen afgeschreven en werd gezegd dat we onze speelstijl moesten veranderen. We kregen kritiek, maar vandaag heeft het voetbal gewonnen.'

Fulham was in het voorbije Championship-seizoen de ploeg die het minst vaak de lange bal hanteerde, het meeste balbezit had en ook het vaakst scoorde uit open spel. Sessegnon, die anderhalve week geleden zijn achttiende verjaardag vierde, groeide op de linkerflank uit tot een sensatie en met Aleksandar Mitrovic werd halverwege het seizoen het gewenste aanspeelpunt gevonden voor de jacht op promotie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manager Slavisa Jokanovic beseft dat de selectie nog versterking nodig heeft om het te kunnen redden in de Premier League. De Servisch-Spaanse coach leidde eerder Watford al naar de Premier League, maar moest toen nog voor de seizoenstart plaatsmaken. Met de nodige aankopen wil hij zich nu bewijzen in de grote etalage van het Engelse voetbal: 'We moeten ambitie tonen en daar is geld voor nodig. De Premier League is de zwaarste competitie dus we moeten slim zijn en oppassen dat het uiteindelijk niet een stap achterwaarts wordt.'

Jokanovic doet daarvoor een beroep op Shahid Khan, de Pakistaans-Amerikaanse miljardair en eigenaar van Fulham. De zakenman bracht onlangs nog een bod van ruim negenhonderd miljoen euro uit op Wembley, zo werd door de Engelse voetbalbond FA bevestigd. Het vermoeden was dat Khan de Engelse voetbaltempel op termijn zou willen gebruiken als thuisbasis voor de Jacksonville Jaguars, zijn NFL-team.

Op Craven Cottage is het nu afwachten in hoeverre Khan in de Fulham-selectie gaat investeren. De liquide middelen zijn het probleem niet. Forbes rangschikte de clubeigenaar in augustus vorig jaar nog als nummer 158 op de lijst met rijkste personen ter wereld.

VI stond eerder al stil bij het succes van Fulham. Zie de gerelateerde items.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.