Fulham verslaat Bolton en herovert negende plaats

Dankzij een eenvoudige 3-0 thuiszege op Bolton Wanderers heeft Fulham de negende plaats weer overgenomen van Stoke City. Clint Dempsey was met twee treffers de uitblinker op Craven Cottage.

Fulham begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg via Eidur Gudjonhsen de eerste grote kans van de wedstrijd, maar de voormalig PSV-aanvaller schoot naast. Maar niet lang daarna opende Dempsey de score met een volley na een slecht weggewerkte hoekschop.

Na rust van Gudjiohnsen opnieuw dicht bij een doelpunt, maar dit keer stond de paal in de weg. In de 48ste minuut besliste Dempsey de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub door na een hakje Gudjohnsen van dichtbij te scoren. Daarna schoot Moussa Dembélé nog op de lat en maakte Brede Hangeland er nog 3-0 van, door een vrije trap van Danny Murphy binnen te koppen.

Door de overwinning heeft Fulham nu 42 punten uit 34 wedstrijden, evenveel als Stoke City dat dinsdag met 3-0 wist te winnen van Wolverhampton Wanderers. The Cottagers hebben echter een beter doelsaldo, waardoor de negende plaats werd overgenomen. Foto: VI Images