Fulham heeft met terugkeer Tete een extra wapen in huis

Kenny Tete is na lang blessureleed terug bij Fulham en daar is Scott Parker bijzonder blij mee. De manager heeft een hoge pet op van de rechtsback en verwacht nog veel moois van hem te zien.

Fulham nam Tete in de zomerse transferperiode over van Olympique Lyon en zag de dertienvoudig Oranje-international bij zijn debuut direct een assist leveren. Na de verloren wedstrijd tegen Leeds United deed Tete ook mee in de nederlaag tegen Aston Villa, maar dit optreden duurde nog geen veertig minuten. Al in de eerste helft viel de vleugelverdediger uit met een kuitblessure.

Tete stond ruim drie maanden buitenspel, voordat hij eerder deze maand zijn rentree maakte. De verdediger deed in de laatste vier wedstrijden van Fulham mee en creëerde in deze reeks de meeste kansen van alle Fulham-spelers, terwijl hij maar 286 minuten binnen de lijnen stond.

Ook bij de 0-1 nederlaag tegen Chelsea van afgelopen zaterdag zorgde Tete weer voor het nodige gevaar. 'Ik denk dat dit het beste is wat we tot dusver van Kenny hebben gezien', complimenteerde Parker zijn zomeraanwinst. 'Zijn optreden was first class. Hij is een aanvallend ingestelde back en in de eerste helft zagen we hem vaak in de juiste gebieden opduiken. In de tweede helft lag er minder ruimte en moest hij meer verdedigen, maar dat deed hij ook zeer goed.'

Tete speelde drie dagen voor de ontmoeting met Chelsea, waarin hij negentig minuten binnen de lijnen stond, ook al 67 minuten tegen Tottenham Hotspur. 'Hij is er lang uit geweest en we vroegen aan hem of hij twee wedstrijden in zo'n kort tijdsbestek kon spelen', aldus Parker. 'Hij is er goed doorheen gekomen en we zullen hem in de wedstrijden die komen gaan ook hard nodig hebben.'

Fulham staat na zeventien speelronden op de achttiende plek in de Premier League, met een achterstand van vier punten op Burnley. Woensdag wacht voor The Cottagers de thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder Manchester United.