FSV Mainz 05 ziet ongeslagen reeks eindigen in Bremen

Werder Bremen heeft FSV Mainz 05 op de eerste nederlaag sinds 25 september getrakteerd: 2-1. Aanvoerder Aaron Hunt (foto) was met twee doelpunten de grote man bij de ploeg van trainer Thomas Schaaf.

De wedstrijd was tien minuten oud toen Hunt voor het eerst toesloeg. Aanvaller Nils Petersen profiteerde van balverlies bij de bezoekers en legde terug op de meegelopen middenvelder, die met een schot in de rechterhoek doel trof.

Drie minuten later deed Eljero Elia van zich spreken. De Nederlandse vleugelspits wacht echter nog altijd op zijn eerste competitiegoal, omdat zijn poging op de paal eindigde. Ook Mainz kreeg twee goede kansen, maar Nicolai Müller kwam beide keren niet voorbij Werder-goalie Sebastian Mielitz.

Daar slaagde Ádám Szalai twintig minuten na rust wel in. De Hongaarse spits knikte een voorzet van Radoslav Zabavnik langs Mielitz, die eerder een kopbal van Andreas Ivanschitz via de lat nog uit zijn doel had gehouden. Even daarvoor was Elia gewisseld ten faveure van de negentienjarige Niclas Füllkrug.

Vijf voor minuten voor tijd trok Werder Bremen toch nog aan het langste eind. Hunt legde vanaf twintig meter aan bij een vrije trap en passeerde Christian Wetklo met een gekruld schot over de muur van Mainz. Door de overwinning stijgt Werder naar de zevende plaats. Mainz staat een plaats lager met hetzelfde aantal punten. Foto: VI Images