Frimpong na Oranje-straf voor afzegging: 'Nederland blijft mijn land'

Reacties

Jeremie Frimpong piekert er niet over om voor een ander land dan Nederland uit te komen. Ook niet nadat hij werd gestraft door bondscoach Ronald Koeman, die hem niet opriep voor de komende interlands van het Nederlands elftal.

Frimpong na Oranje-straf voor afzegging: 'Nederland blijft mijn land'
© Pro Shots

Frimpong is de laatste jaren een van de succesvolste rechtsbacks van de Bundesliga en kwam daardoor in beeld bij de KNVB, maar van een debuut voor Oranje moet het nog komen. De rechtervleugelverdediger bracht zijn jeugd door in Engeland en kan vanwege zijn roots ook voor het nationale elftal van Ghana kiezen. Frimpong heeft zijn ogen echter gericht op spelen in Oranje, daar heeft de reuring van deze week niets aan afgedaan.

Enkele maanden geleden schreven we al over de invloed die Frimpong bij Oranje kan hebben.

Koeman bevestigde deze week dat Frimpong niet was opgeroepen bij wijze van straf. De rechtsback weigerde in het verleden een uitnodiging van Jong Oranje en dat vond Koeman ongepast. Na dit nieuws had Kicker een interview met Frimpong, hij ging kort in op de situatie.

'Ik heb dit intern besproken met KNVB-directeur Nigel de Jong', geeft Frimpong aan in het Duitse voetbalmagazine. 'Het was een goed gesprek en we kijken nu vooruit. Natuurlijk zie ik mijzelf nog spelen onder Koeman. Nederland is mijn land, ik speelde voor de jeugdelftallen toen ik jong was en ik blijf achter mijn keuze staan.'

Koeman maakte op een persmoment duidelijk dat Frimpong voor deze periode niet oproepbaar is, waardoor hij volgende maand alsnog kan denken aan een debuut voor het Nederlands elftal. Deze maand speelt Oranje tegen Griekenland en Ierland, in oktober zijn Frankrijk en opnieuw Griekenland de tegenstanders in de EK-kwalificatieperiode.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.