Frimpong draagt met vijfde treffer bij aan ruime zege koploper Leverkusen

Bayer Leverkusen heeft zich na het puntenverlies bij VfB Stuttgart gerevancheerd met een ruime 3-0 zege op Eintracht Frankfurt. Jeremie Frimpong was opnieuw belangrijk voor zijn ploeg met een doelpunt.

Bayer Leverkusen
3 - 0
Eintracht Frankfurt

Binnen een kwartier spelen kwam de thuisploeg al op voorsprong. Frankfurt-doelman Kevin Trapp liet een schot van clubtopscorer Victor Boniface ongelukkig door zijn handen glippen. De Nigeriaan maakte alweer zijn negende competitietreffer van het seizoen.

In de tweede helft gooide de koploper van de Bundesliga de wedstrijd binnen vijf minuten in het slot. Eerst was het Jeremie Frimpong die zijn vijfde goal van het seizoen mocht noteren. De Nederlander kon simpel binnentikken, nadat Trapp een schot van Boniface voor zijn voeten duwde. Frimpong staat dit seizoen als rechtsback in alle competities op 7 goals en 8 assists in 21 wedstrijden.

Na een klein uur spelen zorgde uitblinker Florian Wirtz in de BayArena voor de 3-0. De twintigjarige middenvelder kreeg de bal, na een snelle omschakeling, mee van Boniface en wipte de bal met rechts prachtig over de kansloze Trapp.

Het geloof bij de bezoekers uit Frankfurt was na de derde treffer volledig verdwenen. In de slotfase kreeg Leverkusen nog genoeg mogelijkheden op meer treffers, maar de ploeg van Xabi Alonso verzuimde zijn opponent flink af te straffen. Leverkusen verloor dit seizoen nog geen enkele keer en blijft door de zege voorlopig op de eerste plaats staan in de Bundesliga.