Frimpong dankzij hartverwarmende actie kanshebber voor Bundesliga-prijs

Reacties

Jeremie Frimpong is kanshebber voor de Fair Play Award in de Bundesliga. Door zich over een jonge fan te ontfermen, nadat hij die per abuis in het gezicht raakte met een bal, is de Nederlander een van de genomineerden.

Frimpong dankzij hartverwarmende actie kanshebber voor Bundesliga-prijs
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Uit frustratie schoot Frimpong in de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg een bal die over de zijlijn ging weg. Een jonge fan kreeg de bal vol in het gezicht en was zichtbaar geschrokken. Frimpong bood direct zijn excuses aan en gaf na de wedstrijd zijn shirt weg aan de jongen. Even daarvoor had de rechtsback een punt gered voor Leverkusen door de 2-2 voor zijn rekening te nemen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In totaal zijn er zes momenten genomineerd voor de prijs. Vorig seizoen ging de award naar Vincenzo Grifo. Nadat hij naar de grond ging in het strafschopgebied van Eintracht Frankfurt, stelde de Italiaan de scheidsrechter voor een lastig besluit. Grifo maakte de beslissing echter snel voor hem door meteen op te staan en uit te leggen dat er niets aan de hand was met de schijnbare uitdaging van Timothy Chandler. De scheidsrechter luisterde en kende in plaats van een penalty een vrije trap toe aan Frankfurt.

Enkele dagen werd Frimpong (22) nog in het zonnetje gezet door spelersvakbond VDV, die hem opstelde in het Elftal van het jaar. Ook het Duitse medium Kicker onderscheidde hem al op die manier. Bij Ronald Koeman is de wingback minder populair. De bondscoach kon het niet waarderen dat hij bedankte voor Jong Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.