Frenkie de Jong: 'Magie is zeker niet uitgewerkt, we worden alleen maar beter'

Reacties

Frenkie de Jong is in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina optimistisch over de toekomst van Oranje. De middenvelder vindt dat er geen paniek moet zijn na de nederlagen tegen Italië en Mexico.

Frenkie de Jong: 'Magie is zeker niet uitgewerkt, we worden alleen maar beter'
© Pro Shots

Bij de persconferentie in aanloop naar de Nations League-wedstrijd van zondag probeerde de spelmaker duidelijk te maken dat er realistisch naar de prestaties van Oranje gekeken moet worden. Volgens De Jong is het niet reëel te verwachten dat het Nederlands elftal een ploeg als Italië met de rug tegen de muur zet. 'Het is niet zo dat we al zo ver zijn dat we iedere wedstrijd tegen ieder topland gaan domineren en winnen. Daar streven we naar, maar het is niet zo dat we al het beste voetballand van de wereld zijn', aldus de Barcelona-middenvelder.

De zeventienvoudig international bleef zelf afgelopen woensdag bij het oefenduel met Mexico (0-1) negentig minuten aan de kant en keert zondagavond zeer waarschijnlijk terug in de basis. Vanaf de zijlijn zag De Jong ook tegen Mexico wel wat aanknopingspunten: 'Er waren zeker bepaalde fases dat het druk zetten echt goed liep. Er speelden jongens samen die niet vaak met elkaar spelen en dan is het altijd even wennen. Maar het is zeker niet zo dat de magie is uitgewerkt. Ik denk zelfs dat we alleen maar beter gaan worden.'

De Jong legde uit waarom hij zo optimistisch is: 'Ik denk dat we heel veel spelers hebben die nu al wel tegen het niveau wereldklasse aanzitten of al bij de wereldtop horen. We hebben ook talenten die daar naartoe kunnen groeien. We zijn een heel goed team en als het gaat om sommige details dan zijn er nog groeimogelijkheden, tactisch en het verder smeden van een team.'

Het Nations League-duel tussen Bosnië-Herzegovina en Nederland begint zondag om 18.00 uur. Woensdag volgt voor Oranje een ontmoeting met Italië.

Lees hier de vooruitblik van Frank de Boer.

Reuzendoder De Jong klaar voor Bosnië, Babel passeert Sneijder
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.