Memphis: 'In alle eerlijkheid: Frenkie is de motor van ons spel'

Reacties

Oranje maakte woensdag tegen Mexico (0-1 nederlaag) geen beste indruk, maar Memphis Depay vindt niet dat er al te zware conclusies aan het matige veldspel verbonden moeten worden.

Memphis: 'In alle eerlijkheid: Frenkie is de motor van ons spel'
© Pro Shots

De eerste oefenwedstrijd onder bondscoach Frank de Boer viel op alle fronten tegen. De meest opvallende tactische wijziging in dat duel was de veldbezetting op het middenveld. Daar speelde Oranje met de punt naar achteren (debutant Teun Koopmeiners) en twee aanvallende middenvelders (Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek). Veel invloed op de rol van Memphis had de aanpassing volgens hem niet. 'Het is niet de bedoeling dat we veel gaan veranderen aan onze speelwijze', stelt Memphis. 'Het is meer dat er nieuwe jongens op het veld stonden, terwijl we weinig tijd hadden gehad in die samenstelling te oefenen.'

'Je moet weer even een connectie opbouwen', vervolgde Memphis in gesprek met Voetbal International. 'Het middenveld is bepalend in het voetbal dat we spelen. Daar wordt de connectie met de aanval gemaakt. Dat had beter gekund tegen Mexico. Het was gewoon even wennen. Normaal gesproken heb je Frenkie de Jong op het middenveld lopen. In alle eerlijkheid: Frenkie is de motor van ons spel. In de eerste helft zag je dat we zoekende waren. De posities waren niet goed bezet. Dan loopt het ook in de aanval wat stugger.'

Memphis is er zondag vanwege een schorsing niet bij als Nederland in de Nations League op bezoek gaat bij Bosnië-Herzegovina, maar drie dagen later tijdens het uitduel met Italië is de aanvaller van Olympique Lyon er wel weer bij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Meer Vriendschappelijk
Meer over Vriendschappelijk
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.