Frenkie de Jong: 'Ik ben hier blij en wil nog jaren blijven'

Reacties

Frenkie de Jong werd de hele voorbije transferzomer aan een vertrek bij Barcelona gelinkt, maar bleef de Catalanen trouw. Als het aan hem ligt, gaat hij voorlopig ook nergens heen, vertelde hij in gesprek met RAC1, een Catalaanse radiozender.

Frenkie de Jong: 'Ik ben hier blij en wil nog jaren blijven'
© Pro Shots

'Ik ben hier heel kalm, heel blij. Ik wil bij Barça blijven, nog vele jaren lang. Ik wist vanaf het eerste moment dat ik bij Barça zou blijven en ben daar nooit op teruggekomen. Ik heb er altijd van gedroomd om voor Barça te spelen en ik wil hier succes hebben', aldus de middenvelder, die ook vertelt aan welke voorwaarde voldaan moet worden voor wat betreft succes.

'Ik heb La Liga nog nooit gewonnen. Dit is mijn vierde seizoen hier en zo dichtbij als nu ben ik nog nooit geweest, maar de weg is nog lang', vertelt De Jong, die stiekem droomt van de treble: La Liga, de Copa del Rey en de Super Cup. 'Dat zou buitengewoon zijn, maar volgend jaar moeten we ons ook in Europa verbeteren.'

Een speciaal dankwoord heeft hij voor trainer Xavi. 'Onder hem word ik beter en beter. Hij helpt me veel, zoals alle coaches dat wel doen. Xavi en ik kijken video's en dat helpt me. Het nieuwe systeem werkt ook in mijn voordeel. Ik speel nu meer in de as, daar voel ik me het beste. Ik heb meer vrijheid om door de linies te breken, en Sergio Busequets helpt me daar veel bij.'

De volgende uitdagingen liegen er niet om: Barcelona speelt eerst tegen Athletic Bilbao, waarna er nog maar eens een ontmoeting met Real Madrid op de agenda staat. 'We richten ons nu eerst op Bilbao, dat is één van de zwaarste tegenstanders. Daarna komt de Clásico. Wat het ook wordt, de competitie zal die dag nog niet beslist worden', vindt de man uit Arkel.

De positie van Barcelona is inderdaad gunstig: negen punten voor op Real Madrid, de enige overgebleven concurrent. Over een kleine vier weken wacht bovendien nog de return in de Copa del Rey, ook tegen Real Madrid. In Camp Nou verdedigen De Jong en Barcelona die avond een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. Europees is het avontuur wel al klaar: Manchester United knikkerde ze uit de Europa League.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.