Freiburg-coach Streich bewondert Wirtz: 'Hem kan je niet verdedigen'

Reacties

Ook SC Freiburg was zondag niet opgewassen tegen Bayer Leverkusen. De koploper van de Bundesliga won met 2-1 met dank aan een ongekend mooi doelpunt van Florian Wirtz. Freiburg-trainer Christian Streich kon alleen maar bewonderend kijken.

Freiburg-coach Streich bewondert Wirtz: 'Hem kan je niet verdedigen'
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Wirtz, het wonderkind van de Bundesliga, kreeg de bal rechts voorin toegespeeld. Hij slalomde langs een paar spelers van de tegenpartij en rondde af in de verre hoek, waardoor zijn ploeg aan de leiding kwam. Streich kon zijn spelers niets kwalijk nemen, vertelde hij na afloop.

'We hebben alles verdedigd. Of nou ja, bijna alles. Florian Wirtz kan je niet verdedigen. We moeten maar blij zijn dat zulke spelers niet allang door Engelsen zijn weggekocht', aldus de trainer van Freiburg na afloop. Zijn ploeg staat na negen speelrondes op de achtste plek in de Bundesliga, een positie die in orde is. Met 25 punten uit 9 wedstrijden is het team van Xabi Alonso de trotse koploper van de competitie.

Alonso was ook onder de indruk van Wirtz. 'Zo'n speciaal doelpunt heb ik nog niet vaak gezien. Hij dribbelde, dribbelde en dribbelde. Dingen als dit, dat kan ik hem niet niet bijbrengen. Leroy Sané kan het, Jamal Musiala ook, en hij. Maar verder zijn er niet zoveel spelers in de Bundesliga die dit kunnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer F. Wirtz
Meer over F. Wirtz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.