Chelsea heeft bij de hervatting van de Premier League drie punten gepakt. Newcastle United was eigen veld geen partij voor de ploeg van Frank Lampard.

Newcastle United
0 - 2
Chelsea
Chelsea

Na zijn indrukwekkende eerste optredens met Chelsea en vervolgens met Marokko waren de ogen voor het duel met Newcastle United gericht op Hakim Ziyech. De gewezen Ajacied zette die goede lijn door op St. James' Park getuige zijn fraaie karakteristieke indraaiende voorzet op Tammy Abraham in de openingsfase. De aanvaller kon het werk van Ziyech niet bekronen. Doelman Karl Darlow bracht redding ten koste van een corner.

Het was uitstel van executie. Die hoekschop leidde tot de 0-1 door een eigen doelpunt van Federico Fernández, die bij de tweede paal de bal na een voorzet van Mason Mount in eigen doel werkte.

De treffer paste in het beeld van een zeer dominant Chelsea, dat alleen verweten kon worden dat de marge minimaal was na een aanhoudende rondo van 45 minuten. The Blues noteerden vierhonderd aangekomen passes, tegen 69 voor Newcastle. Onder anderen Timo Werner mocht zich dat aanrekenen dat het bij rust slechts 0-1 was.

De gigantische onbenut gelaten kans voor Isaac Hayden na bijna een uur was een waarschuwing voor Chelsea, dat gaandeweg de tweede helft de controle over de wedstrijd wat leek te verliezen. In de 65ste minuut kwam dan toch die bevrijdende tweede treffer van Chelsea. Na een demarrage van Werner werd Abraham in stelling gebracht; 0-2.

Het was de genadeklap. Meer schade bleeft Newcastle bespaard, ook omdat de 0-3 van Werner na een pass van Ziyech terecht werd afgekeurd wegens buitenspel.

Door de overwinning kwam Chelsea in punten gelijk met koploper Leicester City, dat zondag de confrontatie met Liverpool wacht. Ook Tottenham Hotspur kan The Blues nog voorbijstreven bij een succes tegen Manchester City.