Fraser wil situatie met Harroui nog één keer uitleggen

Reacties

De situatie van Abdou Harroui blijft de gemoederen bij Sparta Rotterdam bezighouden. Na het gelijkspel in De Kuip wilde de hoofdrolspeler er zelf niet al te veel woorden meer aan vuilmaken, maar liet zijn trainer Henk Fraser voor een laatste keer blijken hoe hij erover denkt.

Fraser wil situatie met Harroui nog één keer uitleggen
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Hoe zat het ook alweer? Harroui had zijn zinnen gezet op een vertrek naar FC Groningen, zo stak hij niet onder stoelen of banken. Die transferwens werd ook ingegeven omdat hij daar op zijn favoriete positie zou kunnen spelen. De noorderlingen hadden hem een plek centraal, waar hij ook bij Jong Oranje normaliter speelt, voorgeschoteld.

Erwin van de Looi, de coach van Jong Oranje, deed onlangs een duit in het zakje door aan te geven dat hij in Harroui ook iemand voor de as van het veld ziet. Bij Sparta moet Harroui vaker dan hem lief is hangend op rechts spelen.

En die hele gang van zaken zat Fraser nog dwars, zo bleek na het tegen Feyenoord behaalde punt. 'Ik heb met Appie en zijn zaakwaarnemer gezeten. Media, supporters of zelfs de bondscoach van Jong Oranje, ik kan overal wel op ingaan. Maar ik sta voor keuzes', aldus Fraser, die niet blij was met de openbare uitingen van Harroui. 'Ik ga ervan uit dat hij niet in die context die vraag heeft beantwoord; maar dat hij die vraag opgelegd kreeg. Als dat niet zo is, zou ik het een slechte zaak vinden.'

'Ik heb de keuze aan Appie uitgelegd', ging Fraser verder. 'Dat wil ik nu nog één keer aan de media uitleggen. Bij Jong Oranje kan gekozen worden uit heel veel spelers, bij mij is het beperkt. Hij is de speler die die andere positie by far het best invult, dus dan kies ik in het belang van het team', zo luidde de verklaring van Fraser, die niet helemaal begreep waar Van de Looi zich mee bemoeide. 'Het zou hetzelfde zijn als ik ga zeggen dat hij in de kwalificatie alles moet spelen…'

Harroui zelf wilde er niet al te lang meer bij stilstaan. 'Je blijft een mens en soms baal je van dingen. Maar daarom was de interlandperiode goed. Ik heb de knop omgezet', zo gaf hij aan niet meer met een vertrek bezig te zijn. 'Mijn positie? Als verkapte rechtsbuiten? Ik heb er al genoeg over gepraat. Vandaag stond ik naast Adil, dat ging prima volgens mij', aldus de middenvelder, die in de catacomben een onderonsje had met Feyenoord-coach Dick Advocaat. 'Ik praatte even met hem over de volgende stap. Meer kan ik daar niet over vertellen.' En die laatste woorden begeleidde Harroui met een grote glimlach.

Advocaat
De situatie rond Harroui had het humeur van Fraser overigens zeker geen geweld aangedaan. 'Op basis van de tweede helft… Als er een ploeg recht had gehad op een overwinning, waren wij dat misschien wel. Voor rust hadden we ook met 2-0 achter kunnen staan hoor. Als je op drie tot vier meter gaat dekken bij mannen als Berghuis en Teixeira… Na rust kwamen we gelukkig wel in de duels. Waarom de eerste helft minder was? Feyenoord blijft een topclub, dat kan toch intimiderend werken.' Door de remise is Fraser in zijn trainersloopbaan nog altijd zonder nederlaag tegen Advocaat. 'Een voorbeeld, een fantastische man. Dat zijn natuurlijk mensen en clubs waartegen je een goed resultaat wilt behalen', zo besloot hij ook met glimlach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.