Fraser stapt op bij Sparta na op non-actief stellen van Rankovic

Reacties

Henk Fraser is niet langer trainer van Sparta Rotterdam. De oefenmeester is zondag opgestapt, nadat de clubleiding had besloten assistent-trainer Aleksandar Rankovic op straat te zetten. 

Fraser stapt op bij Sparta na op non-actief stellen van Rankovic
© Pro Shots

Dat betekent dat de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-0 verlies) afgelopen vrijdag het laatste duel van Fraser als trainer van Sparta was. De Rotterdammers moeten voor de laatste vier wedstrijden in de Eredivisie en eventueel de play-offs op zoek naar een vervanger voor de 55-jarige oefenmeester, die vanaf volgend seizoen aan het roer staat bij FC Utrecht.

Fraser overwoog eind vorig jaar na het vertrek van technisch directeur Henk van Stee al de handdoek in de ring te gooien, maar besloot zich destijds solidair te verklaren aan de spelersgroep. Die wilde dat de trainer het seizoen zou afmaken. Daar gaat nu alsnog een streep doorheen.

Dat betekent dat Sparta voorlopig met assistent Nourdin Boukhari voor de groep toewerkt naar het thuisduel met AZ, zaterdag om 21.00 op Het Kasteel.

De club heeft de breuk met Fraser bevestigd. 'Sparta Rotterdam heeft vandaag Aleksandar Rankovic op non-actief gesteld. De club is van mening dat er een andere dynamiek moest komen binnen de technische staf van de Kasteelclub. Deze beslissing heeft Henk Fraser doen besluiten om in onderling overleg plaats te maken voor een trainerswissel. In de komende dagen gaat Sparta Rotterdam kijken naar de invulling van de technische staf voor het restant van dit seizoen waarbij uitsluitend lijfsbehoud in de Eredivisie telt.'

Nog vier wedstrijden hebben de degradatiekandidaten om een afdaling naar de Keuken Kampioen Divisie af te wenden. Terwijl de spanning in de kelder van de Eredivisie toeneemt, lijken de clubs in de gevarenzone een eindsprint te hebben ingezet. Dit is het resterende programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.