Bom barst op Het Kasteel: Van Stee vertrekt bij Sparta

Reacties

Sparta Rotterdam neemt afscheid van Henk van Stee. De club en de technisch directeur hebben na onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen.

Bom barst op Het Kasteel: Van Stee vertrekt bij Sparta
© Pro Shots

Daarmee komt er een einde aan een onrustige periode bij de club. Die begon vorige week, toen Van Stee woedend wegliep bij een bestuursvergadering. Daarna probeerde Sparta de rijen weer te sluiten door in een statement te verklaren dat het de bestuurscrisis op korte termijn zou proberen op te lossen. Dat is blijkbaar niet gelukt, want nu vertrekt Van Stee.

'De club heeft behoefte aan rust en duidelijkheid', legt Sparta uit. 'De focus van iedereen bij Sparta Rotterdam moet gericht zijn op sportieve prestaties. Met de komst van een nieuwe technische man gaan wij ervoor zorgdragen dat de club klaar is voor de aanstaande transferwindow en het team in overleg met de technische staf versterken voor de tweede helft van de competitie.'

Van Stee zat de laatste tijd niet meer op één lijn met algemeen directeur Manfred Laros. Laatstgenoemde let op de centjes bij Sparta en voert een voorzichtig financieel beleid. Van Stee zou juist graag zien dat er wat meer risico's genomen worden. In zijn ogen kon er met de koers die gevaren werd onmogelijk doorgepakt worden.

De afgelopen transferzomer was, mede doordat Van Stee pas de markt op kon gaan nadat Abdou Harroui en Laros Duarte op Deadline Day werden verkocht, een flop. Sindsdien waren er zichtbaar spanningen tussen Laros en Van Stee en nu is de bom dus gebarsten. Van Stee was sinds 2018 werkzaam bij Sparta als technische man.

De vraag is of het vertrek van Van Stee ook gevolgen heeft voor de toekomst van Henk Fraser als trainer van Sparta. Eerder liet de assistent-coach van het Nederlands elftal weten voor een dilemma te staan als het tot een breuk zou komen tussen Sparta en Van Stee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.