Fraser looft 'on-Nederlands' Vitesse

Reacties

Ondanks de uitschakeling in de Europa League is trainer Henk Fraser tevreden met de wedstrijd tegen Lazio. In Italië werd het 1-1, wat voor de Arnhemmers niet voldoende was voor een plek bij de laatste 32.

Fraser looft 'on-Nederlands' Vitesse

'Dit voelt wel als een goed resultaat', stelt Fraser na de wedstrijd in de Italiaanse hoofdstad. 'Als je naar de wedstrijd kijkt is het een terechte uitslag. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, naar onze mogelijkheden. Je ziet wel dat je tegen spelers speelt die gewend zijn aan een hoger niveau. Daar zit ook het verschil. Zij hebben één kans nodig, wij hebben er drie, vier nodig om tot scoren te komen', analyseert Fraser in gesprek met FOX Sports.

De trainer van Vitesse is vooral blij dat zijn team niet ouderwets in het mes van een sluwe tegenstander liep. Dit ziet Fraser vaak genoeg bij Nederlandse clubs die in Europa actief zijn. 'Het is een beetje het Nederlandse. Ga alle wedstrijden waar we tegen clubs van dit niveau spelen maar terugkijken. Zij loeren op het naïeve wat wij als Nederlanders hebben. Soms moet je een punt koesteren.'

Voor Vitesse zit het avontuur in Europa er nu bijna op. Begin december speelt de club de laatste groepswedstrijd tegen OGC Nice, waarna alleen nog de Eredivisie rest voor de Arnhemmers. In de competitie staan de Arnhemmers momenteel zesde, komend weekend wacht een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.