Europese uitschakeling Vitesse definitief ondanks heerlijke goal Linssen

Vitesse heeft ook het laatste beetje uitzicht op Europese overwintering verloren. De Arnhemmers speelden op bezoek bij Lazio weliswaar knap met 1-1 gelijk, maar hebben niets meer aan dat punt.

Trainer Henk Fraser verwees Thomas Bruns en Fankaty Dabo naar de bank in Rome, waar Alexander Büttner ontbrak door een schorsing. Julian Lelieveld, Lassana Faye en Mason Mount waren hun vervangers. Met name Mount liet zich positief gelden.

Het was de achttienjarige Engelsman die Tim Matavz vrijspeelde in de vierde minuut. De Sloveen vond ook de ruimte voor een schot, maar dat ging rakelings langs het Lazio-doel. Tien minuten later was het alsnog raak. Mount tikte een vrije trap iets opzij, waarna Bryan Linssen verwoestend uithaalde en via de onderkant van de lat scoorde: 0-1.

Voor Lazio, waar Stefan de Vrij rust kreeg, was dat het teken om een versnelling hoger te gaan spelen. Remko Pasveer redde fraai op een schot van Simone Palombi, die vrij voor hem opdook na een hakballetje van Luís Alberto. De doelman van Vitesse had vlak voor rust echter geen antwoord op een houdbare volley van Alberto: 1-1.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd rustig door. Lazio leek 1-1 wel prima te vinden, terwijl Vitesse de kwaliteit miste om echt nadrukkelijk op zoek te gaan naar de 1-2. Invaller Luc Castaignos kreeg nog wel een prima kans, maar scoorde niet.

Vitesse blijft door de remise laatste in Groep K, met twee punten uit vijf duels. Lazio is door de remise zeker van de eerste plek en heeft dertien punten. Nummer twee OGC Nice is met negen punten ook al zeker van Europese overwintering.