Lazio-trainer Inzaghi geeft jonkies de kans tegen Vitesse

Reacties

Lazio-trainer Simone Inzaghi heeft woensdagavond aangekondigd te gaan rouleren in het Europa League-duel met Vitesse. De Romeinen zijn al geplaatst voor de volgende ronde, waardoor enkele jonkies in de basis zullen starten.

Lazio-trainer Inzaghi geeft jonkies de kans tegen Vitesse

Lazio maakt dit seizoen indruk in het Europea League-toernooi. De Italianen veroverden uit vier duels de volle buit, waardoor het al verzekerd is van Europese overwintering. Voor Vitesse gaat het minder voor de wind. De Arnhemmers pakten alleen een punt tegen Zulte-Waregem (1-1).

Vitesse heeft nog een minieme kans om de knock-outfase te bereiken. Dit is slechts theoretisch, waarschijnlijker lijkt echter dat donderdag definitief het doek valt voor de formatie van Henk Fraser in Europa. Dit zou de eerste keer deze eeuw betekenen dat geen enkele Nederlandse ploeg overwintert in een Europees toernooi. Ook Feyenoord ontbreekt namelijk in het nieuwe jaar op de Europese velden.

Inzaghi gaat rouleren tegen de Arnhemmers, waardoor spelers als Luca Crecco (22) en Simone Palombi (21) aan de aftrap verschijnen. Afgelopen weekend verloor Lazio de derby tegen aartsrivaal AS Roma (2-1). 'Ik weet dat deze wedstrijd heel anders is voor de fans dan de derby', verklaarde Inzaghi op de persconferentie. 'We moeten sterker voor de dag zien te komen dan zaterdag.'

'Ik maak altijd andere keuzes in Europa', verdedigde de Italiaan zijn wisselingen. 'Het is belangrijk dat we goed voor de dag komen richting het duel met Fiorentina.' Lazio bezet na twaalf duels de vijfde plaats in de Serie A. De achterstand op koploper Napoli is zeven punten, al hebben de Romeinen nog een wedstrijd tegoed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.