Fransman Laporte mogelijk met Spanje naar het EK

Reacties

Aymeric Laporte geldt als een van de betere linksbenige verdedigers van de wereld, maar speelde nog nooit een interland voor Frankrijk. Mogelijk gaat hij volgende maand nu met Spanje naar het EK. Volgens Marca staan alle seinen op groen voor het speelgerechtigd krijgen van de mandekker.

Fransman Laporte mogelijk met Spanje naar het EK
© Pro Shots

Laporte groeide op in Frankrijk, als jongetje met Baskische overgrootouders. Hij werd al op jonge leeftijd gescout door Athletic de Bilbao en kwam in 2010 in de jeugdopleiding van deze club terecht. Laporte haalde het eerste elftal en speelde 222 wedstrijden voor de club, voordat hij in januari 2018 een toptransfer naar Manchester City maakte. Daar speelt Laporte, die naast de Franse ook de Spaanse nationaliteit heeft, nu nog steeds.

De verdediger heeft voor verschillende Franse jeugdelftallen gespeeld, maar nog nooit voor het Franse vlaggenschip. Hij zat tussen oktober 2016 en maart 2017 wel een paar keer bij de selectie, maar kwam toen niet in actie. De laatste keer dat Laporte bij de Franse selectie zat was op 28 maart 2017, voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje.

Mogelijk gaat Laporte nu met laatstgenoemd land naar het EK. Bondscoach Luis Enrique heeft de mensen bij de Spaanse voetbalbond weken geleden al verzocht om te kijken of het mogelijk zou zijn om Laporte speelgerechtigd te krijgen voor de Spaanse nationale ploeg. De verdediger zelf reageerde hier positief op, waarna de mensen binnen de RFEF aan de slag gingen.

Volgens Marca wijst alles er nu op dat Luis Enrique Laporte kan gaan selecteren voor het aankomende EK. De FIFA heeft weliswaar nog geen akkoord gegeven, maar volgens de berichtgeving is dit enkel nog een formaliteit, nu het meest gecompliceerde werk is verzet. Luis Enrique zal zijn selectie naar verwachting op 21 mei bekend gaan maken.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zweden
3
2
1
0
4-2
+2
7
2
Spanje
3
1
2
0
6-1
+5
5
3
Slowakije
3
1
0
2
2-7
-5
3
4
Polen
3
0
1
2
4-6
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.