Fransen selecteren door na EK-debacle: vier nieuwelingen in de selectie

Reacties

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft vier nieuwe spelers opgeroepen voor de komende interlandperiode. Theo Hernández, Aurélien Tchouameni, Jordan Veretout en Moussa Diaby kunnen debuteren.

Fransen selecteren door na EK-debacle: vier nieuwelingen in de selectie
© Pro Shots

Frankrijk speelt in de komende interlandperiode drie WK-kwalificatiewedstrijden. Tegen Bosnië-Herzegovina (1 september), Oekraïne (4 september en Finland (7 september) moet aan eerherstel worden gedaan na het mislukte EK. Het door Italië gewonnen eindtoernooi eindigde voor de WK-winnaar in de achtste finale al in mineur door een nederlaag tegen Zwitserland na strafschoppen.

De Franse bond behield het vertrouwen in Deschamps, die op weg naar het WK in Qatar wel duidelijk de selectie probeert op te frissen. Hij heeft naast de meer ervaren Jordan Veretout, de 28-jarige middenvelder die vorig weekend nog uitblonk bij AS Roma, drie jonge spelers voor het eerst opgeroepen.

Theo Hernández (foto) treedt met een oproep voor de Franse nationale ploeg in de voetsporen van zijn twee jaar oudere broer Lucas. De 23-jarige linksback heeft een goed seizoen achter de rug bij AC Milan en ontwikkelt zich sterk. Tchouameni is een 21-jarige middenvelder die als controleur is opgevallen bij AS Monaco, hij kan als alternatief voor N'Golo Kanté fungeren. Diaby is een 22-jarige buitenspeler die sinds 2019 bij Bayer Leverkusen speelt, na de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain te hebben doorlopen. De flankaanvaller is sterk aan het seizoen begonnen met twee goals in de eerste twee speelrondes van het nieuwe Bundesliga-seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.