Franse vrees wordt waarheid: na Benzema ook einde WK voor Hernández

Reacties

Lucas Hernández komt dit WK niet meer in actie voor Frankrijk. De verdediger van Les Bleus en Bayern München blijkt in de eerste groepswedstrijd tegen Australië een zware knieblessure te hebben opgelopen. Vorige week namen de Fransen in Qatar al afscheid van de geblesseerde Karim Benzema.

Franse vrees wordt waarheid: na Benzema ook einde WK voor Hernández
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 1
Australië
Australië

Hernández begon tegen Australië als linksback in de basis, maar raakte bij de openingsgoal van Australië geblesseerd en de 32-voudig international moest direct de strijd staken. In aanloop naar het doelpunt van voormalig Spartaan Craig Goodwin greep Hernández naar zijn knie en werd direct duidelijk dat het om een zware kwetsuur ging.

Onderzoek wijst uit dat de verdediger inderdaad een zware kruisbandblessure heeft opgelopen. Hernández moet daardoor een streep zetten door zijn WK-deelname en wacht een maandenlange revalidatie. In 2018 werd de 26-jarige linkspoot met Les Bleus nog wereldkampioen in Rusland. Tegen Australië werd Hernández vervangen door zijn tweelingbroer Theo.

'Iedereen binnen de staf en de selectie vindt dit zeer triest voor Lucas. We verliezen een heel belangrijke speler. Lucas is sterk en ik twijfel er niet aan dat hij er alles aan zal doen om snel weer terug te keren op het veld. Namens de hele selectie en staf wens ik hem een ​​zo voorspoedig mogelijk herstel', verklaarde bondscoach Didier Deschamps. Frankrijk vervolgt het WK zaterdag tegen Denemarken.

Wereldkampioenschap

Stand Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.