De titelstrijd in Frankrijk wordt pas op de laatste speeldag beslist. Koploper Lille liet zondag punten liggen in de thuiswedstrijd tegen Saint-Étienne, terwijl achtervolger Paris Saint-Germain geen fout maakte. Daarnaast hoopt de scorende Memphis Depay met Olympique Lyon nog op een Champions League-ticket.

Lille
Lille
0 - 0
Saint-Étienne

Lille voelt de hete adem van PSG in de nek en had zondag de handen vol aan Saint-Étienne. Enkele kansen waren er wel voor Sven Botman en co. Zo werkte Luiz Araújo de bal naast het doel. Jonathan David hoopte in de tweede helft op een strafschop, maar kreeg die niet van scheidsrechter Jérôme Brisard. Verder dan de 0-0 kwam Lille uiteindelijk niet en zo werd het een teleurstellende avond voor Botman en zijn team. De voorsprong op PSG bedraagt nog maar één punt met nog één speelronde te gaan.

PSG
PSG
4 - 0
Reims
Reims

PSG deed tegen Stade de Reims, waar Kaj Sierhuis op de bank zat, wat het moest doen. De Parijzenaren, met Mitchel Bakker in de basis, werden wel in het zadel geholpen door de bezoekers, want verdediger Yunis Abdelhamid pakte al na tien minuten een rode kaart vanwege hands op de doellijn. Neymar legde vervolgens aan voor een strafschop en opende de score.

Halverwege de eerste helft strafte Kylian Mbappé een fout van de defensie van Reims af en stond het 2-0. Voor de aanvaller was het zijn veertigste goal van het seizoen (in alle competities) en daarmee werd hij de eerste Fransman die dat aantal haalde voor een club in de grootste vijf competities van Europa sinds Stéphane Guivarc'h van Auxerre en 1997/98. Marquinhos zorgde in de tweede helft ook nog voor 3-0 op aangeven van Neymar en invaller Moise Kean maakte de vierde treffer. Daarmee was de zege voor PSG helemaal binnen.

Monaco
Monaco
2 - 1
Rennes
Rennes

AS Monaco maakt nog een kleine kans op de titel, maar zal er ook voor moeten zorgen dat Olympique Lyon op afstand blijft in de strijd om de Champions League-tickets. Dat lukte zondag door te winnen van Stade Rennes. Clubtopscorer Wissam Ben Yedder opende na een kwartier de score. Aleksandr Golovin leverde de assist en maakte vervolgens zelf de 2-0. Rennes deed via Benjamin Bourigeaud nog wel iets terug, maar verder dan de 2-1 kwamen de bezoekers niet. Monaco maakt zich nu eerst op voor de bekerfinale tegen PSG van komende woensdag.

Nîmes
Nîmes
2 - 5
Olympique Lyonnais

Lyon jaagt op Monaco, dat op de derde plek staat en zo een ticket voor de voorronde van de Champions League zo bemachtigen. Na een valse start - Moussa Koné zette Nïmes al na vijf minuten op voorsprong - stelden Memphis Depay en zijn ploeggenoten orde op zaken. Lucas Paquetá scoorde twee keer en Memphis maakte tussendoor zelf de 1-2 op aangeven van Léo Dubois. Koné deed nog wel iets terug nadat Houssem Aouar de vierde treffer van Lyon had aangetekend, maar de marge werd in de slotfase hersteld door invaller Islam Slimani: 2-5.