Franse steden boycotten WK in Qatar: 'Dit toernooi is een ramp'

Reacties

Verschillende steden in Frankrijk zenden het WK voetbal van komende winter niet uit op grote schermen, zo meldt L'Equipe. Parijs maakte dinsdag bekend het WK niet te willen promoten. Eerder werd al bekend dat ook Lille, Straatsburg, Reims, Bordeaux en Marseille de wedstrijden niet aan een groot publiek tonen.

Franse steden boycotten WK in Qatar: 'Dit toernooi is een ramp'
© Pro Shots

Pierra Rabadan, het Parijse gemeenteraadslid voor sport, noemt de 'ecologische en sociale' omstandigheden in Qatar als argumenten voor de keuze. Daarbij speelt dat het kampioenschap in december en niet in de zomermaanden plaatsvindt. Hoe goed of slecht Frankrijk het op het WK doet maakt niet uit, de beslissing blijft te allen tijde staan.

Onlangs liet de gemeente Marseille al weten het toernooi niet op schermen aan het publiek te laten zien. 'Dit toernooi is geleidelijk veranderd in een menselijke en ecologische ramp die onverenigbaar is met de waarden die wij als sport en voetbal in het bijzonder willen uitdragen, liet de gemeente optekenen. 'Onze stad kan niet bijdragen aan de promotie van dit WK.'

Het WK in Qatar duurt komende winter van 20 november tot 18 december. Volgens onderzoek van de Britse krant The Guardian overleden er meer dan 6000 gastarbeiders bij de voorbereidingen op het toernooi. De regering van Qatar stelt juist dat de situatie verbeterd is en dat er nauwelijks doden zijn gevallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.