Flinke WK-boycot in Frankrijk

Reacties

Grote steden in Frankrijk gaan niets organiseren rondom het WK in Qatar. De politiek wil daarmee een statement afgeven.

Flinke WK-boycot in Frankrijk
© Pro Shots

Steden als Lille, Reims en Strasbourg hebben inmiddels besloten dat er tijdens het WK geen fanzone wordt gecreëerd waar de WK-wedstrijden van Frankrijk via grote schermen te volgen zijn. De burgemeester van Lille maakte bekend waarom haar stad hiervoor koos. 'Als homoseksuele voetbalfan loop je in Qatar een reëel risico om in de gevangenis te belanden. We kunnen ook niet accepteren dat er duizenden mensen zijn overleden om de stadions te bouwen.'

Ook steden als Bordeaux en Marseille twijfelen over hun rol tijdens het WK. Marseille gaat geen fanzone gebruiken, maar nam Qatar niet op als beredenering voor dat besluit. De politieke partijen in Bordeaux hebben zich uitgesproken tegen Qatar als WK-organisator, maar daar is nog geen besluit genomen.

Nu het WK in Qatar dichterbij komt, regent het statements tegen het mondiale eindtoernooi. Recentelijk zorgde kledingsponsor Hummel nog voor ophef met een verklaring rondom de onthulling van de Deense WK-shirts. Hummel was als sponsor op de shirts nauwelijks te herkennen, omdat het merk niet geassocieerd wil worden met het WK in Qatar. Een comité reageerde daar verbolgen op.

Wereldkampioenschap

De groep van Frankrijk op het WK

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.