Deense kledingsponsor wil niet zichtbaar zijn tijdens WK

Reacties

Denemarken speelt op het aankomende WK zijn wedstrijden in shirts waarop het logo van de kledingsponsor nauwelijks zichtbaar is. Dit is een bewuste keuze van Hummel, dat op deze manier zijn afschuw uitspreekt over het feit dat het toernooi wordt afgewerkt in Qatar.

Deense kledingsponsor wil niet zichtbaar zijn tijdens WK

Hummel heeft woensdag drie Deense WK-shirts gepresenteerd: een rode, een witte en een zwarte. Op al deze shirts is het logo van het sportmerk bijna niet te zien. Hummel legt uit dat het een protest is tegen Qatar als WK-organisator. 'We willen niet zichtbaar zijn tijdens een toernooi dat het leven van duizenden mensen heeft gekost', schrijft Hummel. 'We steunen de Deense nationale ploeg tot het einde, maar dat is niet hetzelfde als Qatar steunen als WK-organisator.'

'Wij geloven dat sport mensen samen moet brengen. Als dat niet gebeurt, willen we een statement maken', vervolgt Hummel. Dat het derde shirt volledig zwart is, is dan ook geen toeval. 'Zwart is de kleur van rouw. De perfecte kleur voor het derde shirt van Denemarken voor het WK van dit jaar', vindt Hummel.

Denemarken zit op het WK ingedeeld in een groep met Tunesië, Frankrijk en Australië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.