Franse selectie zonder Zinedine Zidane

Zinedine Zidane maakt geen deel uit van de Franse selectie, die bondscoach Raymond Domenech heeft samengesteld voor het oefenduel met Bosnië-Herzegovina. Hij riep vijf nieuwe spelers op.

Franse selectie zonder Zinedine Zidane

Naar verwachting zal Zizou donderdagavond zijn afscheid aankondigen als Frans international. Dat de 32-jarige middenvelder niet is opgeroepen voor het vriendschappelijke treffen van volgende week, lijkt ook daarop te duiden. De enige andere verklaring zou kunnen zijn dat Domenech hem spaart omdat Zidane met Real Madrid uitkomt in de voorronde van de Champions League.

Om diezelfde reden passeerde de nieuwe bondscoach ook Mikaël Silvestre en David Trezeguet. Andere opvallende afwezigen zijn Claude Makélélé, Sylvain Wiltord, Olivier Dacourt, Steve Marlet, Willy Sagnol en Louis Saha. Saha is geblesseerd, Sagnol is net hersteld van een blessure.

Naast de vaste waarden Thierry Henry, Fabien Barthez, Patrick Vieira en Robert Pires, riep Domenech vijf debutanten op: Eric Abidal en Pierre-Alain Frau (Olympique Lyon), Alou Diarra (RC Lens), Gael Givet (AS Monaco) en Rio Antonio Mavuba (Bordeaux).

Bekijk hier al onze video's