Franse media genadeloos: slechts drie voldoendes voor oververhitte Les Bleus

Reacties

In de Poule des Doods liep Frankrijk zaterdagmiddag tegen een onverwachte dreun op. Tegen de Hongaren kwamen Les Bleus niet verder dan een gelijkspel. De Franse media zijn genadeloos voor de formatie van Didier Deschamps.

Franse media genadeloos: slechts drie voldoendes voor oververhitte Les Bleus
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
1 - 1
Frankrijk
Frankrijk

De cijfers van L'Équipe liegen in ieder geval niet. Vooral verdediger Benjamin Pavard kreeg het zwaar te verduren in de Franse pers. De verdediger van Bayern München kreeg het laagste cijfers, namelijk een 2.

Ook Karim Benzema zal er goed aan doen om de krant op deze zondag even niet open te slaan. De aanvaller die met een hoop bombarie weer terug werd gehaald bij de selectie kan tot dusver nog niet overtuigen. De spits van Real Madrid heeft het doel nog niet kunnen vinden. In totaal heeft de Franse aanvaller nu dertig keer op doel geschoten tijdens een Europees kampioenschap zonder het net te vinden. Alleen Andrés Iniesta (34) en Clarence Seedorf (33) kunnen slechtere cijfers weerleggen. De spits krijgt dan ook een 3 als cijfer en scoort daarmee net als zijn medeaanvallers Kylian Mbappé en Antoine Griezmann een onvoldoende. Zij kregen namelijk allebei een 5. Na afloop nam de bondscoach het op voor Benzema.

Eigenlijk scoren alleen doelman Hugo Lloris, Presnel Kimpembe en N'Golo Kanté een nipte voldoende. Ook de cijfers van middenvelder Paul Pogba en Adrien Rabiot zijn niet mals. De middenvelders kregen allebei het cijfer 3.

Le Parisien pakt uit met een cover met de tekst 'Tegen de Hongaren raakten de Fransen oververhit.' Een verwijzing naar het feit dat Griezmann aangaf dat het gelijkspel te wijten was aan de extreme hitte in Boedapest. Op de cover van L'Équipe staat de tekst: 'De wereld op zijn kop.' Woensdag neemt Frankrijk het in zijn laatste groepsduel op tegen Portugal, dat zaterdagavond pijnlijk onderuitging tegen Duitsland.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.