Franse creatieveling Maulun geeft Cambuur hoop in de play-offs

Reacties

Het leek er lange tijd niet in te zitten, maar SC Cambuur heeft toch de play-offs bereikt. Met grote dank aan doelman Xavier Mous en in de laatste weken zeker ook dankzij de Franse creatieve middenvelder Robin Maulun, dit keer onze Speler van de Week in de Keuken Kampioen Divisie. 

Franse creatieveling Maulun geeft Cambuur hoop in de play-offs

Met vier goals en vijf assists in de laatste zes duels is de 22-jarige Maulun een belangrijke factor geweest in de tijdig opgeleefde Friese formatie. Tegen MVV Maastricht nam Maulun drie treffers voor zijn rekening. In totaal reikte hij in 32 wedstrijden tot zeven goals en zes assists en is daarmee een van de spaarzame lichtpuntjes in een matig Cambuur-seizoen.

Maar alles kwam toch nog goed, Cambuur is inmiddels negende en is er weer bij. Hoewel de play-off-geschiedenis Cambuur weinig hoop geeft, bieden de nieuwe play-offs hoop. Een Fransman belichaamt de Friese hoop. Hij kwam als volslagen onbekende over van de Franse vierdeklasser FC Trélissac en heeft nu fans in Leeuwarden.

Maulun – die voor Frankrijk Onder-16 en Onder-17 speelde - kwam van 2012 tot 2017 in actie voor het tweede elftal van Girondins de Bordeaux. Eén keer draafde hij op in een competitiewedstrijd, een aantal malen mocht hij meedoen in de beker en zelfs in de Europa League. Een doorbraak op het Franse hoogste niveau zat er echter niet in. Na één seizoen bij het anonieme Trélissac FC belandde hij in Friesland.

Maulun had zeker een gewenningsfase nodig, maar is nu onomstreden als basiskracht. Een sierlijke middenvelder met een fijne trap, daar is in de Keuken kampioen Divisie altijd plaats voor. Cambuur heeft een nieuwe smaakmaker gevonden. Net op tijd voor de play-offs beginnen. Wie weet wat de Franse slag Friesland brengen kan.

De topvijf van speeldag 37:

1. Robin Maulun (SC Cambuur) 7,5
2. Mario Bilate (RKC Waalwijk) 7,5
3. Mike Tresor Ndayishimiye (NEC ) 7,5
4. Stijn Spierings (RKC Waalwijk) 7,5
5. James Efmorfidis (Almere City FC) 7,5

NEC, RKC, Cambuur en Almere City in play-off-vorm

NEC, RKC Waalwijk, Cambuur en Almere City FC leven toe naar de ontknoping van het seizoen. De drie clubs hebben de juiste vorm te pakken getuige hun prestatie van het afgelopen weekend. Negen spelers van deze vier play-off-deelnemers haalden het Elftal van de Week. De beoordelingen van de wedstrijd Jong Ajax-FC Twente zijn overigens niet meegenomen, aangezien deze wedstrijd niet tot speeldag 37 behoorde.

NEC, dat kampioen Twente met liefst 4-0 klopte, is met drie spelers hofleverancier. Mike Tresor Ndayishimiye is de laatste weken goed op dreef en hij heeft gezelschap van de Nijmeegse verdedigers Matthias Bossaerts en Jozef Kvida. Namens Cambuur zijn de middenvelders Robin Maulun en Kevin Jansen present.

De fraaie uitzege van RKC Waalwijk bij Go Ahead Eagles leverde Stijn Spierings en Mario Bilate een plek bij de beste elf van speelronde 37 op. Almere City FC legde beslag op de vierde periodetitel en Delvecchio Blackson en James Efmorfidis werden aangewezen als de spelers die dat mede voor elkaar boksten.

De voor Jong PSV in actie komende Cody Gakpo, die eerder deze week in de Eredivisie voor PSV nog inviel tegen Willem II, viel ook in positieve zin op. Hetzelfde geldt voor Ronald Koeman junior. De zoon van de bondscoach verdedigt bij absentie van Nick Olij het doel van TOP Oss en plaatste zich met zijn Brabantse werkgever heel knap voor de play-offs.

In het algemeen klassement moet Branco van den Boomen nog een week wachten voor hij officieel tot de beste speler van het seizoen wordt uitgeroepen. Zijn voorsprong op nummer twee, doelman Xavier Mous van Cambuur, is groot en zal niet meer in gevaar komen. De strijd om de derde plek is hevig en lijkt tussen Aitor Cantalapiedra en Dylan Seys te gaan.

Algemeen individueel klassement:

1. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,81
2, Xavier Mous (SC Cambuur) 6,54
3. Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,50
Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,50
5. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,47
6. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,46
Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,46
8. Javier Espinosa (FC Twente) 6,45
9. Wout Brama (FC Twente) 6,42
10. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,41
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.