Hamdaoui steelt de show bij veelbesproken duel Twente in Amsterdam

FC Twente heeft het veelbesproken uitduel met Jong Ajax gewonnen. Wat ook de kampioenswedstrijd had kunnen zijn, ging maandagavond nergens meer om. De kampioen van de Keuken Kampioen Divisie won wel. Met grote dank aan Mohamed Hamdaoui.

Jong Ajax
Jong Ajax
2 - 5
FC Twente
FC Twente

De wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente stond eigenlijk voor vrijdag 19 april op de planning. Bij een zege in Amsterdam had FC Twente destijds kampioen van de Keuken Kampioen Divisie kunnen worden. Omdat er om die reden een grote groep Twente-supporters in Amsterdam werd verwacht en het uitvak van sportcomplex De Toekomst te klein was, werd er door FC Twente een verzoek ingediend om de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena te laten spelen. Dat verzoek werd afgewezen, waarna besloten werd de wedstrijd helemaal af te gelasten.

Inmiddels heeft FC Twente zich gekroond tot de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie en daarmee volgde de formatie uit Enschede Jong Ajax op. Die ploeg is dit seizoen niets meer dan een grijze middenmoter. De wedstrijd van maandagavond ging dan ook nergens meer om en dat maakte het duel juist aantrekkelijk. Beide ploeg speelden vrijuit en dat leverde na drie minuten al de eerste treffer op van Jelle van der Heyden, zijn eerste van het huidige seizoen.

Wat volgde was een heus doelpuntenfestijn, waarbij Mohamed Hamdaoui de grootste rol voor zijn rekening nam. Zelf scoorde hij niet, maar met liefst vier (!) assists was hij wel de grote man aan de kant van de bezoekers uit Enschede. In de eerste helft deed hij dat bij goals van Van der Heyden en Tom Boere, wat een 2-2 ruststand betekende. Namens Jong Ajax hadden Danilo Pereiro en Lassina Traoré namelijk gescoord.

Met ook twee assists na rust maakte Hamdaoui het verschil. Wederom Boere en de Sloveen Haris Vuckic scoorden. Ook voor Vuckic was dat zijn eerste van het seizoen. FC Twente ging vervolgens op jacht naar de 2-5. Jong Ajax had eerder dit seizoen immers ook met die cijfers gewonnen in de Grolsch Veste. En dat lukte. Ulrich Bapoh zorgde met een goal vlak voor tijd voor de 2-5 eindstand.