'Frans talent laat kassa PSG rinkelen, Icardi op zijspoor gezet'

Reacties

Opnieuw vertrekt er een groot talent bij Paris Saint-Germain. Arnaud Kalimuendo staat op het punt over te stappen naar Stade Rennais, dat met de kampioen van Frankrijk naar verluidt een akkoord heeft bereikt over een transfersom van 25 miljoen euro inclusief bonussen.

'Frans talent laat kassa PSG rinkelen, Icardi op zijspoor gezet'
© Pro Shots

Kalimuendo geldt in Frankrijk als een grote belofte en onderstreepte dat afgelopen seizoen met twaalf goals voor RC Lens in de Ligue 1. De club uit Noord-Frankrijk huurde de twintigjarige aanvaller de afgelopen twee seizoenen van PSG, waar het uitzicht op speeltijd door alle aanwezige sterren beperkt was.

Deze zomer keerde Kalimuendo terug in Parijs en tijdens de strijd om de Franse Super Cup met FC Nantes gunde trainer Christophe Galtier hem ook enkele minuten als invaller. Het blijkt zijn laatste optreden te zijn geweest voor PSG. Volgens L'Équipe wordt Rennes zijn nieuwe club. Er was ook interesse van Leeds United en OGC Nice.

Zo laat Kalimuendo de kassa in het Parc des Princes rinkelen, terwijl hij maar vijf duels voor de hoofdmacht speelde. De Franse jeugdinternational is zeker niet de eerste veelbelovende speler uit de jeugdopleiding van PSG die zijn geluk elders zoekt. RB Leipzig-smaakmaker Christopher Nknunku is het bekendste voorbeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met het naderende vertrek van Kalimuendo zit de uittocht bij PSG er nog niet op. In navolging van Georginio Wijnaldum (AS Roma) mogen ook spelers als Julian Draxler, Ander Herrera, Idrissa Gueye, Layvin Kurzawa, Thilo Kehrer en de talenten Edouard Michut en Junior Dina Ebimbe vertrekken. Zij trainen allemaal apart van de groep.

Icardi
Dat geldt sinds woensdag ook voor Mauro Icardi, weet L'Equipe. De Argentijnse goalgetter kwam twee jaar geleden voor vijftig miljoen euro over van Internazionale na een sterk seizoen op huurbasis, maar presteerde sindsdien ondermaats. En dus mag de 29-jarige Icardi ondanks een tot 2024 lopend contract vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.