Frankrijk kan opeens niet meer winnen: 'We missen inzet en agressiviteit'

Reacties

Zorgen zijn er nog niet, daar zijn de concurrenten simpelweg niet goed genoeg voor, maar het is duidelijk dat Frankrijk niet in zijn beste fase zit. De wereldkampioen kwam zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Oekraïne en heeft nu al vijf wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Aanvoerder Hugo Lloris meent dat het tijd is dat de spelers eens goed in de spiegel gaan kijken.

Frankrijk kan opeens niet meer winnen: 'We missen inzet en agressiviteit'
© Pro Shots
Oekraïne
Oekraïne
1 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Didier Deschamps heeft bij Frankrijk de beschikking over een heuse sterrenselectie, maar zijn ploeg weet de hoge verwachtingen de laatste tijd niet waar te maken. Het EK werd begonnen met een knappe zege op Duitsland, waarna er gelijk werd gespeeld tegen Hongarije, Portugal (groepsfase) en Zwitserland (achtste finale). De Fransen werden via strafschoppen uit het toernooi gekegeld. In de WK-kwalificatiecyclus speelde de ploeg woensdag gelijk tegen Bosnië-Herzegovina (1-1) en ook zaterdagavond kon er, op bezoek bij Oekraïne, weer niet gewonnen worden.

De Fransen hoeven zich desondanks nog niet veel zorgen te maken. De ploeg van Deschamps staat bovenaan in WK-kwalificatiegroep D en heeft een voorsprong van vier punten op de achtervolgers. Daarbij moet worden gezegd dat Finland, de nummer twee van de poule, twee wedstrijden minder gespeeld heeft. De ploeg van Markku Kanerva gaat komende dinsdag op bezoek bij Frankrijk.

'Die wedstrijd is ontzettend belangrijk', weet Deschamps. De coach zag zijn ploeg in Oekraïne vooral in de eerste helft erg matig spelen. 'We begonnen in een 4-3-3, maar het systeem is slechts één ding… We hebben niet gebracht wat nodig was, Oekraïne was superieur in de duels en in agressiviteit. We switchten naar een 4-4-2 voor de tweede helft en hebben toen beter gespeeld. Met een beetje meer geluk hadden we de drie punten nog kunnen pakken.'

Volgens Lloris had Frankrijk die beloning niet verdiend. De keeper had zich gestoord aan het spel van zijn ploeg. 'We missen inzet en agressiviteit', mopperde Lloris. 'De euforie van het winnen van het WK in 2018 is nu wel voorbij. We kampen een beetje met een gebrek aan vertrouwen. Spelers ontwikkelen zich wel, maar iedereen moet zijn niveau omhoog brengen. Het is belangrijk dat we van de wedstrijd tegen Finland wél een succes maken.'

Bij L'Équipe vinden ze het maar vreemd dat Frankrijk geen wedstrijden meer kan winnen. Een gebrek aan creativiteit wordt aangevoerd als reden hiervoor. Bij de spelersbeoordelingen komt Presnel Kimpembe er het slechtst van af: de verdediger van Paris Saint-Germain krijgt een 3. De talentvolle Aurélien Tchouaméni van AS Monaco wist zich juist te onderscheiden en wordt beoordeeld met een 7.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep D WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
5
3
0
18-3
+15
18
2
Oekraïne
8
2
6
0
11-8
+3
12
3
Finland
8
3
2
3
10-10
0
11
4
Bosnië-Herzegovina
8
1
4
3
9-12
-3
7
5
Kazachstan
8
0
3
5
5-20
-15
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.