Frankrijk en Duitsland sluiten verloren zoons direct weer in de armen

Reacties

Alsof er nooit iets gebeurd is, staan de eerder nog afgeserveerde oude bekenden direct weer in de basis bij Frankrijk en Duitsland. Karim Benzema, Thomas Müller en Mats Hummels speelden jarenlang geen interlands, maakten voor het EK plots hun rentree in de selecties van hun landen en mogen direct ook weer meedoen.

Frankrijk en Duitsland sluiten verloren zoons direct weer in de armen
© Pro Shots

Op 8 oktober 2015 speelde Benzema zijn 81ste en tot woensdagavond laatste interland. Dat was een vrij nietszeggende 4-0 overwinning op Armenië, een vrienschappelijke wedstrijd in Nice. De spits werd toen in de 81ste minuut gewisseld, nadat hij in de 77ste en 79ste minuut doodleuk voor de derde en vierde Franse treffers had gezorgd.

Sindsdien werd hij niet meer opgeroepen voor Les Bleus, vanwege allerlei dubieuze omstandigheden. Tot onlangs, toen bondscoach Didier Deschamps hem opnam in de EK-selectie, iets waar Benzema zelf ook verrast over was. Nu maakt de inmiddels 33-jarige spits zijn rentree: hij begint in het oefenduel met Wales, toevalligerwijs ook weer in Nice.

Ook bij Die Mannschaft zijn er twee opvallende rentrees, tijdens de oefeninterland tegen Denemarken. In het Tivoli Stadion in Oostenrijk staan Müller en Hummels in de basis. En dat is opvallend, want het duo kwam sinds 19 november 2018 (het Nations League-duel met Oranje) niet meer in actie. Voor het EK zijn ze wel weer opgeroepen, terwijl bondscoach Joachim Löw eerder nog wilde verjongen. Derhalve voelde de keuzeheer zich onlangs geroepen om tekst en uitleg te geven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.