Fran Sol heeft advies voor Willem II-selectie in strijd tegen degradatie

Reacties

Fran Sol volgt Willem II nog altijd op de voet en gelooft dat zijn oude club zich nog kan handhaven in de Eredivisie. Dat vertelt de dertigjarige Spanjaard, die van 2016 tot 2019 in Tilburg speelde, in de VI van deze week. Sol geeft zijn oude ploegmakkers ook nog een advies mee.

Fran Sol heeft advies voor Willem II-selectie in strijd tegen degradatie
© Pro Shots

'Fysiek zijn de spelers in orde, mentaal schort het eraan. Dat is ook niet gek na zo’n serie nederlagen, dat hakt erin. Maanden niet winnen, dan overheerst de negativiteit en die tast de sfeer aan', zegt Sol. 'Alles is mentaal, ik hoop dan ook dat de spelers dit stukje lezen. Ik heb een advies voor ze: ga iets leuks doen met elkaar. Uit eten, paintballen, een activiteit, doe iets. Denk even niet aan voetbal, haal de focus daarvan af. Ik denk echt dat het kan helpen', aldus de spits, die dit seizoen door Dinamo Kiev is uitgeleend aan SD Eibar.

Sol hoopt dat Willem II zich kan herpakken. ‘Het wordt niet makkelijk om het te redden, ik hoop het en ik geloof dat het nog kan. Ik zou willen dat ik iets kon betekenen, dat ik ze kon helpen. Misschien als ze naar me luisteren, dat ik het idee kan krijgen dat ik een beetje heb geholpen. Ik moet er niet aan denken dat Willem II degradeert. Dat zou voor de club echt een grote klap zijn. Vorig jaar ging het maar net goed, toen bleek al dat het niet goed ging', weet Sol.

'Ik vind het wel vreemd, hoor, en er zullen best oorzaken zijn die ik niet ken, maar toen ik Willem II verliet maakte de club stappen. Ik was echt in de veronderstelling dat Willem II een vaste subtopper zoals Utrecht en Vitesse kon worden. Als je dan nu deze situatie ziet is het wel heel jammer. Iedereen moet in de spiegel kijken en zijn fouten erkennen. Maar eerst alles geven om erin te blijven. Het kan nog gewoon, hè. Ga iets leuks doen, ik meen het.'

Lees in de VI van deze week of op VI PRO hoe vijf andere spelers of trainers met een Willem II-verleden over de huidige situatie van de club denken:

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Sparta Rotterdam
34
8
11
15
30-48
-18
35
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.