Fraaie treffer Antony hoogtepunt op zorgeloze Ajax-avond

Reacties

Ajax heeft woensdagavond zonder al teveel moeite gewonnen van Fortuna Sittard. De ploeg van Erik ten Hag was simpelweg een maat te groot voor de laagvlieger en toonde met vijf goals nog genade. Het doelpunt van Antony betekende het hoogtepunt van de avond.

Fraaie treffer Antony hoogtepunt op zorgeloze Ajax-avond
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
0 - 5
Ajax
Ajax

Antony kreeg afgelopen zondag de nodige kritiek, nadat hij zich in de Klassieker tegen Feyenoord niet van zijn beste kant had laten zien. De aanvaller maakte een slaande beweging naar Tyrell Malacia en ging later theatraal naar de grond toen hij bij een sprintduel een paar vingers tegen zijn kin kreeg. Tegen Fortuna had Antony weer een basisplaats en liet hij zich op een positieve manier gelden.

Fortuna begon nog wel goed in Amsterdam. Een schot van Mats Seuntjens ging net naast en een voorzet van George Cox waaide bijna het doel in. Ajax was zo gewaarschuwd, maar raakte niet in paniek en nam al snel de controle. Na een klein kwartier opende Daley Blind de score: zijn eerste schot werd nog geblokt, de tweede poging leverde alsnog glorie op.

Een kleine tien minuten later bewees Antony zijn klasse bij de 2-0. De aanvaller dribbelde vanaf de rechterkant naar binnen, creëerde hiermee ruimte en liet Yanick van Osch kansloos met een geplaatst schot in de verre hoek. Zijn reactie op zijn zesde competitiedoelpunt van dit seizoen (zie hoofdfoto) bewees dat Antony de kritiek van afgelopen weekend ook wel had meegekregen.

Na de goal van Antony speelde Ajax een gewonnen wedstrijd. De Amsterdammers drukten Fortuna naar achteren en Devyne Rensch leek voor de 3-0 te zorgen, maar zijn goal ging niet door omdat de bal even daarvoor al over de achterlijn was geweest. Ajax kreeg hierna nog kansen via onder meer Antony, Blind, Sébastien Haller en opnieuw Antony, maar een derde goal bleef lang uit.

Pas acht minuten voor tijd was het weer eens raak. Rensch tilde de score naar 3-0, door na een slim balletje van Antony binnen te schuiven. De verdediger was zichtbaar geëmotioneerd na zijn goal (zie beelden hieronder). Sébastien Haller schoot uit een door Kenneth Taylor verdiende strafschop de vierde Ajax-goal tegen de touwen en ramde in blessuretijd ook nog zijn tweede van de avond binnen. Met twaalf goals in dit seizoen is Haller nu de topscorer van de Eredivisie.

De dertiende zege van dit seizoen brengt Ajax weer bovenaan in de Eredivisie. De bal ligt nu bij PSV, dat momenteel twee punten minder heeft en donderdag thuis tegen Go Ahead Eagles speelt. Als PSV de promovendus aan de kant zet, gaan de Eindhovenaren als koploper 2022 in.

Ajax Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.