Fraaie geste bij Deense ploeg richting emotionele avond voor Eriksen

Reacties

Christian Eriksen maakte zaterdag tegen het Nederlands elftal zijn rentree in het Deense nationale elftal, maar zag dat oefenduel vooral als 'een opwarmertje' richting dinsdag. Voor het eerst sinds zijn hartstilstand tijdens het afgelopen EK zal Eriksen dan weer in actie komen in het Parken Stadion.

Fraaie geste bij Deense ploeg richting emotionele avond voor Eriksen
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
3 - 0
Servië
Servië

Maandag heeft de middenvelder weer getraind in het stadion waarin het in juni nog helemaal misging voor Eriksen. In de groepswedstrijd tegen Finland kreeg de middenvelder te maken met een hartstilstand. Zijn leven werd gered en Eriksen was vervolgens maandenlang uit de roulatie, maar voelt zich inmiddels weer voetballer. Hij ging aan de slag bij het Engelse Brentford en werd door bondscoach Kasper Hjulmand weer bij de Deense ploeg gehaald.

Dinsdag keert Eriksen dus terug in het Parken Stadion. Dat doet hij als aanvoerder: bij de afwezigheid van Simon Kjaer draagt normaal gesproken Kasper Schmeichel de band om zijn arm, maar hij heeft (samen met Hjulmand) besloten dat Eriksen de ploeg dinsdag zal leiden tegen Servië. Met deze fraaie geste wordt zijn bijzondere terugkeer in de thuishaven van FC Kopenhagen nóg net wat specialer gemaakt.

'Het zal een emotionele avond worden', blikte Eriksen maandag met de pers vooruit. 'Ik ben hier meer geweest sinds afgelopen zomer en ik kijk ernaar uit om hier nu weer als voetballer te mogen zijn. Het wordt gewoon een van die momenten waar je je niet op kan voorbereiden. De ontvangst in Nederland was al geweldig en ik verwacht dat het hier nóg mooier zal zijn.'

Eriksen hoopt dat het na de wedstrijd van dinsdag weer alleen over de toekomst zal gaan. 'Dit is de plek waar het gebeurde, maar nu is het tijd om nieuwe herinneringen te maken', benadrukt de Deen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.