Fraaie CL-comeback Vermeer, gemiste penalty Leerdam fataal

Kenneth Vermeer heeft zich met Los Angeles FC alsnog geplaatst voor de volgende ronde van de CONCACAF Champions League. De ploeg van de Nederlandse doelman ging in het heenduel met het Mexicaanse Club Léon met 2-0 onderuit, maar in eigen huis werd die nederlaag weggepoetst: 3-0.

Met een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd in Mexico op zak stonden Vermeer en consorten voor een hels karwei in het Banc of California Stadium, maar dat helse karwei bleek geen onmogelijk karwei. Terwijl de Nederlandse doelman zelf zijn doel schoon hield, zag hij hoe nota bene Carlos Vela de show stal. De Mexicaanse aanvaller deed de ploeg uit zijn vaderland pijn met twee goals, waarvan zijn tweede in de 77ste minuut.

De 2-0 uit de eerste wedstrijd was daarmee weggepoetst, maar de feestvreugde werd twee minuten later nog groter bij Vermeer en consorten toen Diego Rossi ook nog de 3-0 maakte. Die stand stond ook na het laatste fluitsignaal op het bord en dus gaat Los Angeles FC door in de Champions League ten koste van Léon, waar Luis Montes nog met rood van het veld werd gestuurd. In de kwartfinale volgt wederom een Mexicaanse tegenstander: Cruz Azul.

Kelvin Leerdam
Voor het Seattle Sounders van Kelvin Leerdam zit het Champions League-avontuur erop. Beide wedstrijden tegen het Hondurese Olimpia eindigden in een 2-2 gelijkspel en dus moesten er in Seattle penalty's aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Nadat Christian Roldan al had gemist namens Seattle Sounders miste ook Leerdam een penalty. Johnny Leveron benutte na de misser van Leerdam de beslissende penalty.

Eerder plaatste het Atlanta United van Frank de Boer zich ook voor de kwartfinale van de Champions League.