Fraai EK-nieuws voor Mvogo betekent domper voor kakelverse BVB-keeper

Reacties

Ook Zwitserland heeft de EK-selectie bekendgemaakt. In de groep van 26 spelers is plek voor PSV-keeper Yvon Mvogo, maar voor kersvers Borussia Dortmund-goalie Gregor Kobel is er mede daarom slecht nieuws.

Fraai EK-nieuws voor Mvogo betekent domper voor kakelverse BVB-keeper
© Pro Shots

Eerder werd de voorlopige groep van bondscoach Vladimir Petkovic al bekendgemaakt. Daarin zaten 29 spelers, waardoor er nog drie moesten afvallen. Die laatste schifting vond maandag plaats, een dag nadat Zwitserland in een oefenduel met 2-1 had gewonnen van de Verenigde Staten, met Sergiño Dest in de gelederen. Twee van de drie Zwitserse afvallers zijn aanvallers Dan Ndoye (OGC Nice) en Andi Zeqiri (Brighton & Hove Albion).

De derde speler die slecht nieuws kreeg, is dus Kobel, die net als Ndoye en Zeqiri nog geen enkele interland heeft gespeeld. Daarmee is het een dag van uitersten geworden voor de 23-jarige goalie, want eerder op de maandag werd bekend dat hij de overstap maakt van VfB Stuggart naar topclub Borussia Dortmund. Genoeg voor een plek op het EK is dat dus niet. Mvogo mag daarentegen wél mee. Hij heeft er net een seizoen op zitten bij PSV, dat hem voor twee jaar huurt van RB Leipzig, maar het is maar zeer de vraag of er nog een tweede seizoen bij zal komen. De Eindhovenaren hebben zich voor komend seizoen al versterkt met Joël Drommel.

Blikvangers bij de Zwitsers zijn overigens keeper Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach), verdedigers Manuel Akanji (Dortmund) en Ricardo Rodríguez (Torino, ex-PSV) en middenvelders Remo Freuler (Atalanta Bergamo), Xherdan Shaqiri (Liverpool) en Granit Xhaka (Arsenal). Zwitserland is op het EK ingedeeld in Groep A. Daarin spelen de Zwitsers op 12 juni tegen Wales. Op 16 juni en 20 juni wachten duels met respectievelijk Italië en Turkije. Voordat het EK begint voor Zwitserland wordt op 3 juni ook nog de oefenwedstrijd tegen Liechtenstein gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.