Dest kan Zwitserse zege niet voorkomen: hoofdrol voor ex-PSV'er Rodríguez

Zwitserland heeft met een overwinning op de Verenigde Staten vertrouwen getankt in aanloop naar het EK. Sergiño Dest was dicht bij een doelpunt, maar kon zijn ploeg niet helpen een nederlaag te voorkomen.

Zwitserland
Zwitserland
2 - 1
Verenigde Staten

Waar bij Zwitserland PSV-doelman Yvon Mvogo op de bank plaatsnam, daar had voormalig Ajacied Sergiño Dest wel een basisplaats bij de Verenigde Staten. Dest en zijn ploeggenoten hadden na vijf minuten al wat te vieren, want via Sebastian Lletget was het razendsnel 0-1. Die Amerikaanse voorsprong verdween bovendien even snel weer van het scorebord, want het was voormalig PSV-verdediger Ricardo Rodríguez die na tien minuten de 1-1 verzorgde.

Na die 1-1 was Dest zelf dicht bij een nieuwe voorsprong voor de Verenigde Staten. Na een goede individuele actie vond de vleugelverdediger van Barcelona doelman Yann Sommer op zijn pad. Pech voor Dest, die vlak voor rust ook nog eens een penalty veroorzaakte. De oud-Ajacied maakte hands, maar zag tot zijn geluk hoe Rodríguez de penalty miste. De 2-1 bleef daardoor uit in de eerste helft, maar na 63 minuten kwam die stand alsnog op het scorebord. Invaller Steven Zuber scoorde en zorgde daarmee voor een Zwitserse zege richting het EK.

Zwitserland is op het EK ingedeeld in Groep A. Daarin spelen de Zwitsers op 12 juni tegen Wales. Op 16 juni en 20 juni wachten duels met respectievelijk Italië en Turkije. Voordat het EK begint voor Zwitserland wordt op 3 juni ook nog de oefenwedstrijd tegen Liechtenstein gespeeld. Voor de Verenigde Staten was het oefenduel met Zwitserland het eerste van de twee richting de finaleronde van de CONCACAF Nations League. Daarin spelen Dest en consorten op 4 juni in de halve finale tegen Honduras. De andere halve finale gaat tussen Mexico en Costa Rica.