Foutje Stekelenburg inleiding pijnlijk verlies Everton

Everton heeft bij Burnley een pijnlijke nederlaag geleden. In een poging een slippertje van Maarten Stekelenburg ongedaan te maken werd op Turf Moor in de extra tijd een gevoelige tik geïncasseerd (2-1).

Stekelenburg was vorige week nog de held met zijn twee gestopte strafschoppen, waardoor Everton een punt pakte tegen Manchester City (1-1). Zeven dagen later volgde bij Burnley de ontnuchtering. De Oranje-international kon in de 39ste minuut een niet al te overtuigend schot van Scott Arfield slechts half keren, waarna Sam Vokes er als de kippen bij was om de halfslachtige redding af te straffen.

De misser van Stekelenburg bleef niet zonder gevolgen voor Everton. De ploeg van manager Ronald Koeman zette na rust de lijn van de eerste helft door, met het verschil dat het dit keer het overwicht wel tot uitdrukking bracht in de score. Op aangeven van Romelu Lukaku tekende Yannick Bolasie na bijna een uur voor de gelijkmaker.

De winnende treffer bleek te hoog gegrepen voor The Toffees, die in de extra tijd een harde klap voor de kiezen kregen. Waar onder anderen Lukaku verzuimde de kansen op de 1-2 te benutten, daar sloeg Arfield aan de andere kant toe. Hij schoot raak nadat een fraai schot van ex-AZ'er Johann Berg Gudmundsson tegen de lat was gekomen.

Door het resultaat op Turf Moor blijft de oogst van Everton in de laatste vier Premier League-duels op slechts twee punten steken.