Fortuna speelt zaterdag met Giro 555 op het shirt

Reacties

Fortuna Sittard zal zaterdag in de uitwedstrijd bij FC Emmen niet met de gebruikelijke shirts aantreden. In Drenthe komt de formatie van Julio Vélazquez het veld op in shirts bedrukt met het logo van Giro 555. Dit om aandacht en steun te vragen voor de slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije en Syrië eerdere deze week.

Fortuna speelt zaterdag met Giro 555 op het shirt
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Hoofdsponsor BetCity heeft de plek op het shirt beschikbaar gesteld, tot tevredenheid van voorzitter Isitan Gün. Op de website van de Limburgers spreekt hij de volgende woorden: 'Een ramp als deze raakt ons allemaal. Dichtbij of ver weg. Met deze actie willen we als club aandacht vragen voor de situatie en een bijdrage leveren om de getroffenen te helpen. Groot of klein, elke vorm van steun helpt!'

De wedstrijdshirts worden na afloop geveild, en de opbrengst ervan gaat ook volledig naar Giro 555. Dat is een samenwerkingsverband voor humanitaire hulp aan mensen in nood, dat deze week in actie is geschoten om de slachtoffers in Turkije en Syrië te helpen.

Oguzhan Özyakup en Burak Yilmaz verschnenen nog voor de camera's van ESPN om mooie woorden te spreken over iedereen die te hulp schiet in deze verschrikkelijke tijden voor Turkije en Syrië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.