Fortuna slaat alsnog toe: Tekie met Europa League-ervaring naar Limburg

Reacties

Vlak na het laatste fluitsignaal bij Estland - Oranje presenteerde Fortuna Sittard alsnog een aanwinst. Na het sluiten van de markt werd Tesfaldet Tekie transfervrij overgenomen van Gent. Het contract van de middenvelder werd onlangs ontbonden. De 22-jarige Zweed met roots in Eritrea tekent voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen.

Fortuna slaat alsnog toe: Tekie met Europa League-ervaring naar Limburg

Tekie werd begin 2017 door Gent gehaald, maar de middenvelder speelde geen enkele officiële wedstrijd in België. Hij kwam in zijn geboorteland Zweden aan speelminuten, bij IFK Norrköping en Östersunds FK. Voor die laatste club speelde Tekie vorig seizoen zelfs in de knock-outfase van de Europa League tegen Arsenal.

'Ik ben enorm blij met mijn contract', reageert Tekie op de website van Fortuna Sittard. 'Fortuna Sittard richt zich op het ontwikkelen van jonge spelers en dat spreekt mij aan. Ik kijk er naar uit om met de staf en mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan'

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, omschrijft de nieuwste aanwinst. 'We hebben met Tekie een technisch zeer vaardige middenvelder met een enorm loopvermogen in huis gehaald. Daarnaast heeft hij een fantastische pass.'

Met de komst van Tekie staat het aantal gehaalde nieuwelingen in de selectie van Fortuna Sittard op veertien. Bekijk alle inkomende transfers van de Limburgers in ons transferoverzicht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.